На 21-ви декември правителството на ГЕРБ решава да участваме в

...
На 21-ви декември правителството на ГЕРБ решава да участваме в
Коментари Харесай

Нинова: Експо Дубай 2020 е черна дупка! Корупционна схема на ГЕРБ, глътнала 6 милиона

" На 21-ви декември държавното управление на ГЕРБ взема решение да участваме в ревюто " Експо Дубай 2020 ", в него влага над 6 милиона лв.. Изненада съм, че в контракта написа, че 78% от сумата би трябвало да се вкара предплатено. Втората изненада - консорциумът обезщетява единствено 50% от сумата. " Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността - Корнелия Нинова на брифинг в министерството.

Тя показа контракта пред медиите, а от него стана ясно, че огромна част от точките по него не са изпълнени, макар че заплащанията са направени.

" За нас това е една черна дупка, в която са потънали милиони левове. Спирам заплащанията, само че защото гаранцията покрива единствено 50% от сумите, останалите пари ще продължим да си ги търсим по други способи ", разяснява тя.

Министърът заяви, че Антикорупционната комисия ще проверява случая. " Според нас тук става дума за корупционна скица ", сподели Нинова.

Припомняме, че архитекти и дизайнери описаха нашият павилион в " Експо Дубай 2020 " като „ лоби на зарязан соц-хотел “Ален Мак ” и „ разграбена аптека “, усъмнявайки се в цената на публичната поръчка за организацията и концепцията на стойност 5,6 млн. лева без Данък добавена стойност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР