На 21 септември, почти седем месеца след началото на Специалната

...
На 21 септември, почти седем месеца след началото на Специалната
Коментари Харесай

Руската спецоперация: Без връщане към статуквото

На 21 септември, съвсем седем месеца след началото на Специалната военна интервенция (СВО) в Украйна, президентът Владимир Путин и министърът на защитата Сергей Шойгу коригираха нейния ход в речите си, укрепвайки военната позиция на Русия в зоната на военни дейности.

Едно от двете съществени нововъведения беше териториалният въпрос. В речта си от 24 февруари президентът приказва единствено за освобождението на Донбас - ДНР и ЛНР, приети от Русия. Сега в действителност е оповестено анексирането най-малко на Херсонска и Запорожка област - при положение, несъмнено, че локалното население гласоподава за това на референдум.

Всъщност в тези думи няма никакво несъгласие. Както вярно означи преди време съветският външен министър Сергей Лавров, географията на специфичната военна интервенция последователно се трансформира. И се промени, с изключение на всичко друго, и заради несъответстващото държание на киевския режим. Отказът на Киев да договаря с Русия, както и нечовешкото отношение на Украйна към тези, които счита за свои жители: жителите на ДНР и ЛНР (редовно обстрелвани, в това число противопехотни мини), както и тези, които живеят на тези територии, освободени от Русия, която Киев съумя да си върне.

Москва не можеше и не трябваше безмълвно да гледа по какъв начин тези хора биват убивани, тъй като се виждат като част от Велика Русия.

„ Ние нямаме морално право да предаваме близки на палачи, с цел да бъдат раздрани на части, не можем да не откликнем на тяхното откровено предпочитание сами да дефинират ориста си “, сподели Владимир Путин.

Да, през днешния ден единствено жителите на Херсонска и Запорожка област на Украйна ще дефинират ориста си, само че „ близки хора “ също живеят в Николаев, където локалните сили за сигурност постоянно атакуват локалните поданици, наказвайки ги за някакви връзки с Русия или, съгласно някои отчети, единствено за четене на съветски телеграм канали. Те живеят и в региона на Харков, където в този момент се организират всеобщи репресии. Те живеят и в други области.

„ Наследниците на Бандера и нацистките наказатели убиват хора, изтезават, хвърлят ги в пандиза, уреждат сметки, репресират, изтезават цивилни “, сподели Владимир Путин.

Следователно, най-вероятно, след резултатите от тяхното освобождение, те също ще имат право на самоопределяне.

Второто значимо изобретение беше въпросът за мобилизацията. През последните няколко месеца съветски военни репортери, военни и цивилни политолози увериха, че главната спънка за по-нататъшното осъществяване на СВО е незадоволителният брой на съветските групировки в Донбас и Украйна - те са по-малобройни от тези, които Киев режим и НАТО, съсредоточени против тях.

Да, равнището на качеството на съветските военнослужещи на контракт беше по-високо, само че на фронта не беше елементарно (както означи Сергей Шойгу в днешното телевизионно изявление, дължината му е 1000 километра).

Ето за какво беше решено да се извърши частична готовност на запасняците, чиято подготовка е най-търсена. На фронта няма да се изпращат наборници и студенти. В същото време всички мобилизирани, както означиха Путин и Шойгу, ще преминат наложителна военна подготовка в продължение на няколко месеца, а също по този начин ще бъдат приравнени по статут (включително парични плащания) към военнослужещи по контракт.

„ Очакваме доста мощно военно и военно-техническо подсилване на нашата формация, която се бори против украинския режим и присъединяване на НАТО във войната “, сподели посланикът на ЛНР в Русия Родион Мирошник.

Именно " нашите ". Въоръжените сили на ДНР и ЛНР, в това число и мобилизираните в тях, към този момент са приравнени към съветските бойци. Предсрочно решение в действителност - въпреки всичко след към седмица републиките ще станат част от Руската федерация.

Ако вземем моментите, които отсъстваха в речта, тогава има и два съществени. Първо, Путин не загатна санкции за доставки на западни оръжия. Ако той беше трансферирал СВО в положение на „ война “, тогава нямаше да има потребност да споделя нищо - страната, която доставя оръжие на страната, която води война с Русия, автоматизирано става законна цел за Руската федерация.

СВО обаче остана в границите на СВО, а Путин единствено подсети на западните си сътрудници, които заплашиха Русия с нуклеарни оръжия, че Русия също ги има. Очевидно всички предизвестия са направени на непублично равнище.

Вторият беше моментът с договарянията. В цялата тирада тази дума е употребена единствено един път - когато Путин приказва за провалените от Украйна договаряния в Истанбул. Всъщност съветският президент не очерта изискванията, при които Москва е подготвена да приключи СВО - същото „ освобождение на Донбас “ беше посочено единствено като съществена цел. От останалото нямаше и помен.

Отчасти това евентуално се дължи на обстоятелството, че целият преговорен развой минава на напълно ново равнище. Ако по-рано западните страни към момента се надяваха, че ще бъде допустимо да се спогодят за изискванията за връщане към статуквото на 24 февруари - т.е. единствено за признание на фактическата самостоятелност на Донбас и съветския статут на Крим - в този момент процесът на разпадането на Украйна стана необратим (напомняме, че изцяло упоменатият латински израз е: status quo ante bellum - " обстановката, която беше преди войната " ).

След към седмица Запорожие и Херсон ще станат част от Руската федерация - и, сходно на Крим след 2014 година, няма да изоставен на никое място. Следователно Западът може или да се опита да договаря при тези условия, или да изчака референдум в нови територии. И в тази обстановка в действителност е по-добре да не се показват ясни условия за спокойно съглашение - в последна сметка в този момент времето играе на страната на Русия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР