На 21 октомври, сряда започваме регионални протести в цяла България.

...
На 21 октомври, сряда започваме регионални протести в цяла България.
Коментари Харесай

Синдикален лидер от Варна: Служителите в МВР не заслужават това отношение, работата ни е рискована и отговорна!


" На 21 октомври, сряда започваме районни митинги в цяла България. Сборен пункт във Варна ще бъде градинката под часовника към театъра в 18.30 часа. Протестът е обвързван с недоволството на чиновниците от системата на Министерство на вътрешните работи по отношение на тяхната съществена заплата и това, че са подценени от министерско постановление, с което се усилват до 30% заплатите на работещите на т.нар  първа линия. Според Министерски съвет, ние не сме на първа линия. Очаквам сред 200 и 250 души да участват на протеста във Варна. Стартовата заплата на нашите чиновници е към 900 лева, с добавките може да доближи 1000 лева Това е неприемливо за една толкоз виновна и рискова специалност, в която браним и спасяваме човешки живот.

Ние настояваме да бъдем прикрепени към обществено измерим фактор като минимална работна или междинна работна заплата за страната. Много са проблемите в системата, щатният недокомплект, неприятната материална база, полагане на доста недобре обезщетен ексклузивен труд, по тази причина и няма огромен напор на младежи към системата на Министерство на вътрешните работи. Има доста случаи, при които искащите си приготвят документите, минават изпитите и когато се срещнат с действителните условия на труд и възнаграждение, се отхвърлят. Други, които поработят две-три години, губят мотивация. Искаме почтено възнаграждение за труда и напъните, които поставяме ", разяснява Янчев. 

Както медията ни към този момент осведоми, в декларация, изпратена от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи се показва, че чиновниците в системата се усещат недооценени. 

Припомняме и нейното наличие:

Управителният съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи желае да изрази дълбоката " признателност " на членовете на Федерацията към Министерския съвет и управлението на Министерство на вътрешните работи за " високата оценка ", която беше сложена на чиновниците в Министерство на вътрешните работи с класирането им на 35-то място, отвън листата с 34 министерства, институти, организации, фондове и други, разказани в ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 240 от 31.08.2020 година

Изключването им от нарастването на самостоятелните съществени месечни заплати с до 30%, наподобява, се приема за съответно оценяване на активността им в миналите и бъдещите месеци на изключително състояние и обстановка,породени от епидемиологичната конюнктура.

Очевидно Министерство на вътрешните работи, което дружно с медицинските служащи в цялата страна изнесе главно тежестта на прилаганите ограничения и продължава да търпи най-тежките последици от рецесията, не е заслужило веществен тласък.

Натрупаните хиляди часове труд, положен от сътрудниците при всевъзможни метеорологични условия, в непосреден контакт с карантинирани и заболели, стотиците болни чиновници,рисковете от заразяване поради първата линия, на която се трудят, очевидно са незадоволителни, с цел да се избегне такова мощно дискриминационно и обидно решение.

Това е едно естествено продължение на медийно обещаните и неполучени от нас 1000 лева месечно за работещите на първа линия. Продължение е и на обидно разпределените по няколкостотин лв. " награди ". Определяме го като извънредно двуличие и не одобряваме мястото, отредено ни посредством него.

Това разпореждане демонстрира, че дадените в общественото пространство високи оценки за работата ни от началото на пандемията до ден сегашен са били неискрени. Последствията от тази засегнатост ще бъдат за сметка на мотивацията за работа и в ущърб на обществения мир.

Първото от тях е привеждането на СФСМВР в състояние на протестна подготвеност и то към този момент е реалност. Готови сме във всеки миг да стартираме договаряния за повишение заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, почтено за положения от тях труд и ситуацията в което се намират. Липсата на такива договаряния или на задоволителен резултат от тях неизбежно ще доведат до ефикасни протестни дейности – единственият вероятен метод, по който още един път да кажем: " Благодарим “ Ви!

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР