На 21 октомври се навършиха 41 години от смъртта на

...
На 21 октомври се навършиха 41 години от смъртта на
Коментари Харесай

Внукът на Вълко Червенков си купи имение за 1,8 млн. долара

На 21 октомври се навършиха 41 години от гибелта на Вълко Червенков. Гробът на партийното великолепие на Централните софийски гробища от дълго време не е посещаван от неговите родственици. Единственият му жив правоприемник е неговият внук Александър, който обаче от дълги години е бежанец в Америка.

Наследникът на тогавашния водач на Българска комунистическа партия е измежду най-популярните нашенци зад Океана, където към този момент е с купата професор. От години Александър преподава мениджмънт в един от най-престижните американски университети в Чикаго – „ Келог скул ъф мениджмънт “. Пише научни публикации, книги и изнася семинари пред хиляди хора от целия свят, а научната му работа е повече от добре платена. Благодарение на интелекта си внукът на Вълко Червенков е съумял да си подсигури милионерски живот, съпоставим с този на холивудските звезди.

Наскоро той се е сдобил с дворец за знамение и приказ против сумата от 1,8 млн. $, която се равнява на тъкмо 3 037 302 лв.. Къщата му се намира в покрайнините на Чикаго и разкрива невероятна панорама към известното езеро Мичигън. Имението разполага с 5 спални, 3 бани, всекидневна, кухня и градина и се простира на над 400 квадрата. Дали обаче Александър го населява самичък или не, не се знае, защото в обществените си мрежи той не споделя никакви детайлности за персоналния си живот, нито дали има брачна половинка и деца.
За последно той бе видян у нас през 2014 година, когато майка му Ирина, щерка на Вълко Червенков, умря в резултат на солиден инфаркт, след който изпада в 20-дневна кома, от която повече в никакъв случай не се разсъни.

Александър имаше и брат Павел, който обаче срещна неуместно гибелта в жестока злополука преди години. Всъщност огромната болежка на майка им Ирина бе, че надживя едното от момчетата си. Инцидентът, почернил фамилията на Вълко Червенков, се случи в Съединени американски щати, където и двамата синове на Ирина отпътуваха да живеят още на млади години. Павел беше блъснат от камион и умря на място, а вдовицата му Мая не съумя да преодолее нещастието и се върна в България, където продължава живота си. Брат му Александър обаче взема решение да остане и да се бори за кариерата си оттатък Океана, където и до момента жъне триумф след триумф.



Внукът на Вълко Червенков - Александър



Палатът за знамение и приказ на Александър коства 1,8 млн. долара
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР