На 21 октомври 2022 г. Благоевград ще е домакин на

...
На 21 октомври 2022 г. Благоевград ще е домакин на
Коментари Харесай

Благоевград ще е домакин на конференцията на високотехнологичния сектор у нас, организирана от AIBEST

На 21 октомври 2022 година Благоевград ще е хазаин на годишната конференция на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Най-значимото събитие за промишлеността на знанието у нас ще събере водачите от високотехнологичния бранш с представители на локалните и държавни управляващи. Организатори са конференцията са AIBEST в партньорство с Община Благоевград, като тематиката на събитието ще бъде „ Отвъд провокациите “.

В рамките на форума ще сe дискутират факторите и ограниченията, които би трябвало да бъдат взети на локално и национално равнище за привличането на нови вложения и за основаването на удобна бизнес среда за развиване на бранша, който по последни данни образува 5.5% от Брутният вътрешен продукт на страната. Прогнозата към 2024 година сочи, че промишлеността ще продължи да се развива и да бъде главен дирек в българската стопанска система, като относителният й дял в Брутният вътрешен продукт на страната ще доближи 11.2%.

По време на конференцията ще бъдат обрисувани факторите за развиване на промишлеността на знанието в страната и експанзията ѝ на районно равнище, връзката сред страната, огромните компании и стартъпите като опция за ускорение на бизнес трансформациите – изискване за триумф на икономическото развиване на България.

„ Благоевград е измежду градовете, в които виждаме огромен капацитет за развиване. Нашият бранш е притегателна мощ за гении и желан шеф, поради опциите за развиване, които осигуряваме на младежите. Така ние изпълняваме един от най-важните ни цели - задържането и връщането у нас на българските гении. Продължаваме да развиваме партньорствата ни с университетите, локалните и държавни управляващи, тъй като това е методът да запазим устойчивия ни растеж и да развиваме стопанската система на знанието в България “, разяснява Илия Кръстев, ръководител на Управителния съвет на АIBEST.

„ Привличането на новаторски бизнес в Благоевград е един от главните ни цели. Устойчивото развиване на районите, на българската стопанска система като цяло, може да се реализира точно с добре работещи партньорства на равнище страна, общини и бизнес. Благодарение на университетите и колежите в града ни, ние можем да предложим образовани младежи, които да се включат като работна мощ в най-бързоразвиващите се браншове “, разяснява Илко Стоянов, кмет на община Благоевград.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР