На 21 ноември в Специализирания наказателен съд ще се проведе

...
На 21 ноември в Специализирания наказателен съд ще се проведе
Коментари Харесай

В спецсъда започва делото за намерения в куфар убит 5-годишен Никита

На 21 ноември в Специализирания углавен съд ще се организира съвещание по делото против Герман Костин, упрекнат в убийството на 5-годишния Никита Плотников.

На 9 август 2019 година арбитър Александра Йорданова бе определена за докладчик по делото против Костин. Разпределението стана по отношение на решение на САС, с което се анулира присъдата по делото против Герман Костин и делото се върна на първата инстанция за ново разглеждане от различен състав.


На 16 юли 2018 година Софийският градски съд осъди Герман Костин, упрекнат в убийството на 5-годишния Никита Плотников, на пожизнен затвор без право на подмяна.
По-рано прокуратурата изиска пожизнен затвор за Герман Костин поради убийството на 5-годишното дете, чието тяло бе открито в куфар край село Пасарел през 2015 година

По забрадка, с която било увито детето, проверяващите откриха ДНК-материал, който е проучен и експертиза заключи, че е повече от 100% несъмнено, че този материал е оставен от Костин.

Другите доказателства, които са събрани, са записи от камерите на АПИ, които са го снимали по какъв начин кара към мястото на осъществяване на закононарушението.

Засичане на мобилния му телефон сподели, че той се е намирал в региона по същото време. Смъртта на детето е настъпила в резултат на задушаване.

Самият Костин тогава не даваше пояснения пред проверяващите и не призна виновността си. Майката на починалото дете е била съучастник с Герман Костин във компания за недвижими парцели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР