На 21 май т.г. ще се проведе вторият задължителен зрелостен

...
На 21 май т.г. ще се проведе вторият задължителен зрелостен
Коментари Харесай

МОН: Английският език е най-желаният предмет за втора матура

На 21 май т.г. ще се организира вторият наложителен зрелостен изпит, за който 36 048 възпитаници бяха подали заявление, оповестяват от МОН.

От тях обичайно най-вече са избрали да се явят на матура по британски език – 12 497, следват биология и здравно обучение (8529), както и предметите от метафизичен цикъл (4782). 2503 са учениците, поискали да се явят на математика, а 1086 – на история и цивилизации. Най-малко са заявките за италиански език - 65.

Осем възпитаници под карантина ще могат да се явят на изпит. В учебните заведения са основани нужните условия за това. В момента в осведомителната система на МОН няма постъпила информация за зрелостници, заболели от COVID-19, които няма да вземат участие в изпитите. От 26 до 31 май т.г. са изпитите по предмети по избор.

На 4 юни т.г. ще са държавните изпити по доктрина за придобиване на степен за професионална подготовка. Към тях тази година има максимален интерес – заявки са подали 13 066 възпитаници. Практическите изпити ще се провеждат по-късно по учебни заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР