На 21 май 2021 г. в Министерството на правосъдието се

...
На 21 май 2021 г. в Министерството на правосъдието се
Коментари Харесай

Стоилов се срещна с Н.Пр. Херо Мустафа

На 21 май 2021 година в Министерството на правораздаването се организира среща сред служебния министър на правораздаването на Република България проф. Янаки Стоилов и изключителния и пълномощен дипломат на Съединените американски щати в Република България Н. Пр. Херо Мустафа.

По време на диалога бяха разисквани целите на служебния министър на правораздаването – положително и срочно обслужване на жителите и юридическите лица, превъзмогване на неприятни практики в Агенцията по вписванията, при придобиване на българско поданство и в местата за отнемане от независимост, както и взаимоотношението с Висшия правосъден съвет на Република България.

От своя страна Н. Пр. Херо Мустафа акцентира значимостта на върховенството на закона като значимо изискване за битие на народна власт. Тя изрази готовността на Съединените щати да окажат на България нужното подпомагане в тази сфера, както и за образуване на образования в региона на правораздаването и използването на правото.

Бяха обменени и отзиви по разнообразни въпроси, свързани със правосъдната система, в това число и полемиките във връзка с профилираните съдилища и прокуратури.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР