На 21 март /неделя/ за три часа - от 7

...
На 21 март /неделя/ за три часа - от 7
Коментари Харесай

За три часа в неделя сутрин ще бъде затворен участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

На 21 март /неделя/ за три часа - от 7 ч. до 10 ч., ще бъде затворен за придвижване сектор от Южната дъга на Софийския околовръстен път сред пътните възли „ Лозен “ и „ Герман “, оповестиха от АПИ. Движението ще се прави по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се инсталира втората от общо три пасарелки в сектора.

Първата беше инсталирана на 14 март в региона на кръстовището за с. Лозен. В неделя ще се построи втората. Тя ще е сред Лозен и Герман и ще обслужва бъдещите спирки на градския превоз, според утвърждения абстрактен план на Столична община. Третата ще бъде преди кръстовището за Герман в посока от Автомагистрала „ Тракия “ към „ Младост “.

И трите уреди ще бъдат с нощно осветяване, настилка от първокачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им детайли ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще обезпечат достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

6-километровият сектор от СОП по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят се чака обектът да приключи по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, построени са оборудванията в правата и са положени долните асфалтови пластове. В момента се правят довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. Предстои при подобаващи метеорологични да стартира полагането на последния износващ асфалтов слой. С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в правата от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, което започва през октомври 2019 година, съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма” и „ Тракия”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР