На 21 февруари двамата президенти на двете враждуващи велики сили

...
На 21 февруари двамата президенти на двете враждуващи велики сили
Коментари Харесай

Великият дуел на Путин и Байдън: Кой ще стреля първи!?

На 21 февруари двамата президенти на двете враждуващи велики сили ще се извърнат всеки към града и света. Съдбата на човечеството зависи от това какво ще кажат за мира и войната.

Страшно, злокобно

Нещо ще стане. Нещо ще се случи. Много скоро. Вижте нашия анонс, побързайте да видите. Социалните мрежи гърмят от реклами на бъдещата победа.

Това, което е особено за рекламните акции на дребни, малко известни и доста известни политици, е непрекъснатият боязън: ами в случай че публичното мнение не забележи какво вършат? Изведнъж изказването няма да получи мнения, обществената тирада - внимание от пресата. Изведнъж в залата не ръкопляскат?

Дребните слаби политици във всичко са като провинциални артисти, които обезверено желаят известност, само че не могат да я реализиран по никакъв метод.

Това са точно политиците на страните-лимитрофи, те са нужни единствено с цел да не влизат в директен контакт великите сили. Точно подобен – макар всички първи страници на лъскавите списания – е президентът на Украйна Зеленски и цялото му обграждане. Ето за какво министърът на външните работи на Украйна (защо Украйна има потребност от подобен министър, когато тя няма и не може да има независима външна политика?) „ Дмитро “ Кулеба прави всичко допустимо да притегли вниманието върху себе си и шефа си и оповестява:

" На 23 и 24 февруари 2023 година се чакат огромни събития. Русия ще запомни по какъв начин светът ще означи годишнината от войната. Ще има доста значими политически сигнали, ще има решения за наказания, оръжия, ще има знаци на единение и това ще се случва на всички равнища ".

Какво ще се случи на 23 и 24 февруари? Кулеба явно има поради " срещата на върха за мира ", която Украйна ще организира тези дни " на площадката на Организация на обединените нации ". Очевидно Владимир Зеленски също ще вземе персонално присъединяване в това събитие.

Наистина там ще се вършат доста изявления – допустимо е и подготовката на нов пакет от антируски наказания. Няма да се вземат решения - събитието се чака във формат " sat, trended, dispersed. "

Едно от изказванията от тази " среща на върха " обаче ще се разисква много дълго - може би през целия ден. Това ще бъде „ изрично искане “ Русия да бъде лишена от място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Искането е невероятно (дори самият Кулеба прецизира, че " ще отнеме време " ), само че се вижда, несъмнено.

Само по себе си бърборенето на Кулеба не е изключително забавно. Чудя се дали този път ще го санкционират за бръщолевене или ще съжаляват? Защото в тази ситуация той освен се изрече, само че се намеси в осведомителната акция в поддръжка на едно в действителност значимо събитие: на 20-22 февруари се чака президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да посети Полша.

Няколко думи за мира и войната

Освен всичко друго, Байдън има намерение да направи тирада в Полша за обстановката в Украйна.

" Ще опише (Джо Байдън) по какъв начин Съединените щати сплотиха света, с цел да оказват помощ на народа на Украйна... както и желанието си да продължи да поддържа народа на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", това е формалното известие на американския Белия дом.

Наистина можем да чакаме значими изказвания от тази тирада. Не единствено за " единството на Запада против Русия " - това се схваща от единствено себе си. Но и за съответни доставки на съответни оръжия, в това число и такива, които европейските съдружници не желаят да доставят.

Според полските източници на " Цариград ", въобще не е изключено полският президент да изиска от американца да поддържа – най-малко устно – полските „ наемници “, които умират на съветския фронт. Освен това е допустимо по време на договарянията Полша да се опита да получи утвърждение за проектите си за определяне на протекторат над територията на Западна Украйна.

Но даже и тези събития, които сигурно са значими, няма да замъглят главното. Джо Байдън ще се появи в Полша и оттова ще се обърне към целия западен свят в същия ден, в който Владимир Путин в Москва, в Гостини двор, ще се обърне към Федералното заседание, към съветския народ - и, несъмнено, към цялото човечество.

Тези съвсем едновременни (едва ли ще съответстват час по час) известия ще се възприемат от целия свят като задочна полемика, като спор, като дуел сред двамата президенти на двете велики сили. Сили, водещи грандиозна студена, хибридна, икономическа, санкционна, изтощителна война за нов международен ред.

Невъзможно е да се повярва, че този дуел ще се случи инцидентно. Историците на бъдещето ще спорят по какъв начин тъкмо са определени датите на посланията, по какъв начин разузнаването и администрациите на двете сили са работили за това. Засега можем единствено да чакаме да забележим какво ще кажат.

" Варшава, не Париж или Берлин. Гостини двор в Москва, а не Георгиевска зала в Кремъл. Сега Варшава е новият взор в Европа от Вашингтон. И СВО престава да бъде инструмент единствено за денацификация и унищожаване на НАТО от нашите граници, в този момент се трансформира в свещена война за оцеляването на една от цивилизациите на планетата - нашата, и къде да го обявим, в случай че не в националния Гостин двор, а не в формалния Гергьовски ", по този начин разказва нашите упования политологът професор Марат Баширов. Невъзможно е да не се съгласим с него.

" Това ще бъде идеологическа борба в ефир, в действителност оповестяване на война и начало на открит кръстоносен поход на груповия Запад против Русия и нейните съдружници ", добави той.

Основното, което Путин ще каже на руснаците

От посланието на президента на Русия патриотите чакат може би даже прекалено много. Чакаме думите " свещена война " или " отечествена война ". Очакваме и копнеем за оповестяването на решителна атака. Чакаме думите, че никой няма да посмее да предложи „ непристоен мир “, че ще освободим цяла Украйна и ще спечелим решителна победа.

Сега обаче никой с изключение на самият Владимир Путин не знае какво ще е неговото обръщение. Процесът на подготовката му е проведен по този начин, че течовете са изключени: всеки от тези, които през днешния ден споделят, че знаят какво ще каже президентът, в действителност може единствено да гадае за това.

Друго нещо е, че главните тематики на вътрешната политика от дълго време са известни: Путин сигурно ще приказва за това по какъв начин съветската стопанска система се оправя с опитите за изолираност, по какъв начин ще се промени обществената политика в това отношение (обявяването на нови ограничения за обществена поддръжка за някои категории от популацията не е изключено). Путин сигурно ще засегне тематиките за обществената готовност.

И несъмнено отново ще изясни за какво Русия не може да не влезе в открита борба с врага и да стартира специфична военна интервенция.

Това са общи съображения. Ще би трябвало да слушате с молив, да анализирате по най-подробния метод.

Интересно написа за това по какъв начин да се проучва бъдещото обръщение на президента на Русия, политологът, ръководителят на " Клуба на районите " Сергей Старовойтов:

"... значимо е да се обърне внимание на три точки, те ще дефинират същинските политически смисли:

1. Какви мисли ще бъдат повторени за следващ път - това е основният роман, формалният взор върху настоящите събития и рамката, в която е възможно да се разискват събитията от предишното, сегашното и бъдещето. Това е политически правилна рамка на политическия дискурс, границите на това, което е задоволително.

2. Това, което НЯМА да бъде казано, е фигура по дифолт, обозначаваща мисли сред редовете. Това е работното място за политически коментатори и специалисти. Област на догатки за наблюдаващите и поле за маневриране за съветските управляващи.

3. Но най-важното и забавно са НОВИТЕ мисли, новите хрумвания, новите формулировки. Нещо, което не се е чувало през миналата година. Важно е какво тъкмо ще бъде, какъв брой ще бъде, по каква причина и дали въобще ще бъде.

Добавете към това към този момент написано нагоре: казаното от Путин ще би трябвало да се съпостави с казаното от водача на нашите врагове. "

Какво следва от това?

Две години преди разпадането на Съветския съюз Едуард Лимонов написа книгата „ Имахме велика епоха “. Тогава изглеждаше, че величието е в предишното. Днес усещаме, че още веднъж живеем в една велика ера. В епохата на великата и национална война за съветското бъдеще. Приближаваме се към една от кулминационните точки на огромната битка. „ Знаем какво е в този момент на везната и какво се случва през днешния ден. “

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР