На 21 декември трябваше да бъде датата, на която всичко

...
На 21 декември трябваше да бъде датата, на която всичко
Коментари Харесай

Д-р Константинов: Ако отхлабим мерките, ще започнат да умират повече хора

На 21 декември трябваше да бъде датата, на която всичко още веднъж да бъде отворено. Противоепидемичните ограничения бяха удължени до 31 януари. " По едно време беше станало по този начин, че всеки ден получавах по няколко позвънявания от мои познати, които търсиха неимоверно метод да хоспитализират пациент с. От една седмица това не се случва ", сподели пред Българска национална телевизия някогашният министър на опазването на здравето доктор.
Той изясни, че по света доста страни вършат същото нещо - пускат ограничения, отхлабват, стягат. По негово мнение ограниченията у нас никога не са толкоз страшни.
 Според специалист новият вариант на ковид визира главно хора под 60г. Според специалист новият вариант на ковид визира главно хора под 60г.
Новият вариант на ковид визира главно хора под 60-годишна възраст. Няма доказателства към момента, че той трансформира тежестта и хода на па...
" Има страни, в които всичко тотално е затворено, има и ", сподели лекарят.
Докато не стартира, построяването на колективен имунитет и до момента в който не пристигна топлото време ние не можем да чакаме, че нещо по-различно ще се случи, в случай че отхлабим ограниченията, с изключение на да почнат да умират повече хора.
" Сметката е простичка - желаеме ли да има повече умрели, желаеме ли да имаме влошена стопанска система? Имаме две несгоди. От тези две несгоди би трябвало да изберем по-малката. "
Според доктор Константинов обществото се оправя. Той счита, че постоянно когато има някаква заповед, има и някакви извършители, само че в последна сметка се гледа резултатът. Резултатът демонстрира ясна наклонност, че броят на приети в болница,. Броят на смъртните случаи демонстрира до каква степен нашата здравна система е в добра кондиция и за жалост тя демонстрира, че нашата здравна система не е в добра кондиция.
 Доцент Чорбанов: Не знаем дали е нов вариант - нов вариант значи нова болест Доцент Чорбанов: Не знаем дали е нов вариант - нов вариант значи нова болест
Със сигурност приказваме за по-голяма акомодация на вируса, само че не и за по-голяма смъртност. Така доцент Андрей Чорбанов разяснява суматохата ок...
" Не, не споделям, че хората не са в кондиция, просто методът, по който действа здравната система, сподели, че в последна сметка тя не е толкоз добра. Има доста по-добре представящи се от нашата ", посочи доктор Константинов.
В момента безусловно всички проблеми са излязли нескрито - от събиране на информация, липса на електронни съвременни системи, методът на събиране на информация, методът на взимане на решения, броят на лечебните заведения, по какъв начин се заплаща на лечебните заведения.
" Винаги, когато имаме рецесии, когато имаме тежки проблеми, това са златни благоприятни условия за взимане на решения. Ето, в този момент е превъзходен миг, в който може да бъдат наложени неща, които са известни, които можеха да станат преди 10 години най-малко. "
Д-р Константинов сподели, че доста се радва, че към този момент се е заговорило за някаква форма на електронна рецепта, на електронно направление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР