На 21 декември ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане

...
На 21 декември ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане
Коментари Харесай

Обявяват обществената поръчка за тръбата на Турски поток“ през България

На 21 декември ще бъде оповестена публичната поръчка за създаване на изчезналата инфраструктура за газоразпределителния център „ Балкан “, както и за създаване на тръбата на „ Турски поток “ през България от българо-турската до българо-сръбската граница. Това заяви в Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова като подготвеност за осъществяване на енергийната тактика на страната, обновена предходната седмица от Народното събрание.

Теменужка Петкова разясни, че договорът за възлагане на публичната поръчка за продължението на „ Турски поток “ през страната ще бъде под изискване поради изчезналото към момента финансиране и идната последната фаза на пазарния тест, която би трябвало да покаже интереса на компаниите за заявяване на потенциал от тръбата.

Тестът ще се организира от 21 декември т.г. до 31 януари идната. Ако до тогава няма задоволително деклариран потенциал за пренос на газ от страна на „ Газпром “, „ Газтрейд “ и други вероятни претенденти, планът няма да бъде сбъднат. Миналата седмица, незабавно след актуализиране на енергийната тактика в Народното събрание, от съветска страна „ Газпромекспорт “ съобщи, че има интерес към опазване на потенциал от тръбата, само че все пак специалисти изрекоха опасения, че по тази причина няма още никакви договорености.
 Руският дипломат: България остава в проектите на Русия за „ Турски поток “ Руският дипломат: България остава в проектите на Русия за „ Турски поток “
България остава в проектите на Русия за маршрута на "Турски поток ". Това разгласи съветският дипломат у нас Анатолий Макаров на годишната си конференция...
 © Българска национална телевизия  Демократична България: Има заплаха България да е на загуба от Демократична България: Има заплаха България да е на загуба от "Турски поток "
От Демократична България упорстват държавното управление да не подписва нищо за газопровода "Турски поток ", до момента в който не бъдат потвърдени стопански изгоди за Бъ...

Енергийният министър приказва и за другия план включен в тактиката - присъединяване на страната в терминала за полутечен газ в Александрополис.
Теменужка Петкова- министър на енергетиката: Това, което „ Булгартрансгаз “ ще придобие като акционерно присъединяване - 20% от акциите в капитала на тази компания, която ще бъде оператора на този извънредно значим план за диверсификацията на източниците за доставка на природен газ освен за България, само че и за целия район.
Министър Петкова даде гаранция, че всичко което България прави за реализация на газовия хъб и свързаната с него тръба от Турски поток е напълно съобразено - както с нашето, по този начин и с европейското законодателство и с главните цели на Европейски Съюз в региона на енергетиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР