На 21 април 2019 г., Българската Асоциация по Хемофилия за

...
На 21 април 2019 г., Българската Асоциация по Хемофилия за
Коментари Харесай

Велопоход `Заедно` в подкрепа на хората с хемофилия - 21 април в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора

На 21 април 2019 година, Българската Асоциация по Хемофилия за 4-та поредна година провежда Велопоход „ Заедно “ в поддръжка на хората с хемофилия. Социално-спортния велопоход започва тъкмо в 11:00 ч. по едно и също време в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Тази година националната осведомителна акцията ще премине под надпис „ Движението е смяна!

Асоциацията годишно отбелязва Световния ден на Хемофилията на 17 април с разнообразни обществени събития и планове, които целят да дадат публичност на самодейностите за обезпечаване на нужното лекуване и възстановяване на обществените условия на живот за хората с вродени нарушавания на кръвосъсирването.

Част от обществените цели, за които Асоциацията работи в дълготраен проект, е подобряването на изискванията за достъп до детски градини и образователни заведения за децата с хемофилия, както и превъзмогване на психическата преграда за тях и родителите им. Паралелно с това тече деен работен разговор с виновните институции за обезпечаване на профилактично лекуване за пациентите над 18-годишна възраст, както и за застраховане с нужното количество лекарство за плановите кръвни интервенции.

С тазгодишното обръщение „ Движението е смяна “ Асоциацията приканва всеки един от нас да бъде мотор на позитивната смяна. Нашата задача е да продължаваме да се движим ЗАЕДНО, надграждайки с нови сили и познания постигнатото до тук. Да споделяме информация и познание, да мотивираме обществения бранш и здравните институции да бъдат сътрудници в основаването на по-благоприятна среда с достъп до нужните медикаменти и модерни способи за лекуване на пациентите с хемофилия.

През последните 3 години над 100 организации от неправителствения, обществения и частния бранш се включиха в акцията и над 1500 души се движеха ЗАЕДНО с колело по време на велопохода, с цел да покажат съпричастност и отговорност към хората с хемофилия и другите редки наследствени нарушавания на кръвосъсирването.

През 2019 чакаме още повече съидейници и посланици на положителното, с които да продължим започнатата смяна, като притеглим вниманието на необятната общност и на виновните институции. Стремим се да повишим информираността на обществото, достигайки и до недиагностицирани хора с наследствени нарушавания на кръвосъсирването. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР