На 21.07.2021 г. или в първия работен ден на 46-то

...
На 21.07.2021 г. или в първия работен ден на 46-то
Коментари Харесай

Хаджигенов: В първия работен ден на НС внасяме искане за изслушване на Рашков и Стоилов

" На 21.07.2021 година или в първия работен ден на 46-то Народно заседание, неотложно откакто поставим клетва, като народни представители, ще внесем искане за чуване на Бойко Рашков, длъжностен министър на вътрешните работи и Янаки Стоилов, длъжностен министър на правораздаването, по отношение на импортирано искане за предварително преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев. "

Това заяви в персоналния си Facebook профил Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! ".



Припомняме, че служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов внесе искане във Висш съдебен съвет за процедура по прекратяването на мандата на Иван Гешев. Предложението ще бъде прегледано на 22 юли.

Искането е по отношение на отчет на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Мотивът, съгласно правосъдния министър - дейности накърняващи престижа на правосъдната власт.

Днес в ефира на " Денят стартира " с Георги Любенов по Българска национална телевизия, Янаки Стоилов разяснява, че съгласно него възможностите състав на Висш съдебен съвет да освободи основния прокурор не са огромни. Каквото и да реши Висшият правосъден съвет институционално би трябвало да го приема и какви претекстове и мнения имам е персонален въпрос, сподели още Стоилов.

От прокуратурата също реагираха по тематиката. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи пред Българска национална телевизия, че това са дейности, които нарушават независимостта на правосъдната власт. Свидетели сме на политически акт, който няма никакви юридически причини, а се преследват само политически цели, съобщи тя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР