На 21.07.2021 г. или в първия работен ден на 46-ото

...
На 21.07.2021 г. или в първия работен ден на 46-ото
Коментари Харесай

Хаджигенов: Веднага след клетвата ще внесем искане за изслушване на Рашков и Стоилов

На 21.07.2021 година или в първия работен ден на 46-ото Народно заседание, неотложно откакто поставим клетва като народни представители, ще внесем искане за чуване на Бойко Рашков, длъжностен министър на вътрешните работи и Янаки Стоилов, длъжностен министър на правораздаването, по отношение на импортирано искане за предварително преустановяване мандата на основния прокурор Иван Гешев. " Това съобщи в персоналния си Фейсбук профил Николай Хаджигенов от обединението " Изправи се! Мутри вън! ".

Публикацията му приключи с думите " Гешев е срам ".



Както към този момент стана ясно, служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов внесе искане във Висш съдебен съвет за процедура по прекратяването на мандата на основния прокурор Иван Гешев. Предложението ще бъде прегледано на 22 юли. Искането е по отношение на отчет на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Мотивът, съгласно правосъдния министър – дейности, накърняващи престижа на правосъдната власт.

По-рано през днешния ден служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов разяснява, че съгласно него възможностите състав на Висш съдебен съвет да освободи основния прокурор не са огромни. От прокуратурата също реагираха по тематиката. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи пред Българска национална телевизия, че това са дейности, които нарушават независимостта на правосъдната власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР