На 21.03.2024 г. Районен съд - Враца постанови да бъде

...
На 21.03.2024 г. Районен съд - Враца постанови да бъде
Коментари Харесай

Районен съд - Враца остави в ареста лица, обвинени в причиняване на телесни повреди

На 21.03.2024 година Районен съд - Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на Ц.С., И.Б., И.С. и Е.М. Те са привлечени в качеството на обвинени от Районна прокуратура - Враца за осъществено закононарушение по член 131 алинея 1 т.т. 4, 6 и 12 от Наказателен кодекс по отношение на член 129 алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на член 20 алинея 2 от Наказателен кодекс - за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице на 09.03.2024 година към 04.30 ч. в гр. Враца пл. „ Христо Ботев “ пред денонощен магазин, като действието е осъществено по хулигански подбуди.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ Районен съд - Враца одобри, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Налице е обосновано съмнение за евентуалната им съпричастност към действието, в което са упрекнати. Обвиняемите имат неприятни характеристични данни и осъществявани противообществени прояви. Обвиняемите Ц.С., И.Б. и И.С. имат висящо наказателно общ темперамент дело по импортиран обвинителен акт за осъществена съзнателно друга телесна щета.

Обвиняемият Е.М. е осъждан за причиняване на лека телесна щета, безчинство и ръководене на МПС след приложимост на наркотични субстанции. Поради което е признато и че съществува действителна заплаха те да извършат друго закононарушение и да се укрият.

Определението на Районен съд - Враца може да се апелира и стачкува в законоустановения период пред Окръжен съд - Враца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР