На 21.01.2022 г. главният прокурор Иван Гешев изпрати до министъра

...
На 21.01.2022 г. главният прокурор Иван Гешев изпрати до министъра
Коментари Харесай

Главният прокурор изпрати писмо до министъра на финансите във връзка с искане за техническа подкрепа от ЕК за независим анализ на дела от обществен интерес на СП

На 21.01.2022 година основният прокурор Иван Гешев изпрати до министъра на финансите господин Асен Василев писмо по отношение на кандидатстване за приемане на  помощ по Инструмента за техническа поддръжка, предоставян от Генералната дирекция за поддръжка на структурните промени към Европейската комисия (ИТП).

Координационно звено по използване на ИТП у нас е дирекция „ Икономическа и финансова политика “ към Министерство на финансите.

Прокуратурата на Република България е подала искане за осъществяване на самостоятелен разбор от страна на европейски прокурори и специалисти на каузи с висок публичен интерес, които са от подготвеност на Специализираната прокуратура.

Независимият разбор на делата с висок публичен интерес е нужен и би бил потребен в дебата за правосъдната промяна и по-конкретно за бъдещето на профилираното правораздаване в България.

В рамките на междуинституционалния разговор и желанието за съдействие в полза на българските жители Прокуратурата на Република България чака своевременна реакция от страна на Министерство на финансите за съгласуваност за приемане на помощта в границите на Инструмента за техническа поддръжка към Европейската комисия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР