На 20 юли цените на акциите на два известни технологични

...
На 20 юли цените на акциите на два известни технологични
Коментари Харесай

Tesla и Netflix са “най-добрите инвестиционни възможности” – Джим Креймър

На 20 юли цените на акциите на два известни софтуерни колоса - Tesla и Netflix - доста се намалиха, откакто показаха последните си тримесечни резултати, които бяха оповестени ден по-рано.

Тези тримесечни доклади бяха разочароващи за вложителите, което докара до най-значителните еднодневни спадове за двете компании от няколко месеца насам.

Въпреки спада и по-малко от предстоящите тримесечни доклади някогашният шеф на хедж фонд и ефирен водещ Джим Креймър изрази своя продължаващ оптимизъм за двете софтуерни компании. Той акцентира, че Netflix и Tesla са исторически значими вложения и не вижда причина да трансформира позитивния си взор върху тях. Креймър показа мнението си в последния епизод на “ ” на 20 юли.

Креймър счита, че неотдавнашният спад в цените на акциите не трябва да тревожи прекомерно вложителите, защото и Netflix, и Tesla са постоянни и устойчиви компании. Той посочи напъните на Netflix да трансформира своя бизнес модел, като предлага стрийминг услуга с по-евтин абонаментен проект, който включва реклами.

Що се отнася до Tesla, Креймър похвали визионерския метод на основния изпълнителен шеф Илон Мъск, като означи, че капацитетът на компанията се простира надалеч оттатък актуалните ѝ достижения в региона на електрическите транспортни средства. Визията на Мъск включва инициативи в региона на самоуправляващите се коли, батериите, пикапите и други.

Водещият на “ ” чака, че натискът за намаление на цените на акциите им ще се резервира, защото обилни количества капитал се реалокират в други браншове. Креймър означи, че в исторически проект през идващите дни може да има спомагателни спадове, защото парите се пренасочват към разнообразни области на пазара.

След позитивните забележки на Креймър за Tesla и Netflix потребителите на обществените медии реагираха бързо с някои насмешки. “ “, известен акаунт в Twitter, прочут с това, че се подиграва с борсовите прогнози на Креймър, показа остарели видеоклипове, в които в предишното Креймър е съветвал вложителите да продават Tesla.

Въпреки триумфите на Креймър в вложението, неговите прогнози за акциите са били обект на непрекъснати насмешки в обществените медии през годините.

В настрана предаване на CNBC старши анализаторът Майкъл Натансън изрази оптимизъм по отношение на Netflix, като съобщи, че акциите имат постоянна настройка за идващите 12 месеца, с помощта на смяната в настроенията към акциите на стрийминг колоса.

Неотдавна Креймър съпостави камиона F-150 Lightning на автомобилната компания Ford с “ ” на Tesla и изрази по-голямо доверие в първия, което докара до саркастични и оптимистични мнения от страна на почитателите на Тesla.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР