На 20 януари (петък), от 18.00 часа, в залата на

...
На 20 януари (петък), от 18.00 часа, в залата на
Коментари Харесай

Децата от Ателието по иконопис при храм „Света Троица“ с изложба в Художествената галерия

На 20 януари (петък), от 18.00 часа, в залата на Градската художествена изложба, децата от Ателието по иконопис при храм „ Света Троица “ ще показват своите произведения. В изложбата се включват още и дребни създатели от енорията на храм „ Св. цар Борис-Михаил “ – Сливен, ученици на старозагорските учебни заведения ОУ „ Георги Райчев “ и ОУ „ Стефан Караджа “, малчуганите от ДГ „ Кипарис “ и ДГ „ Светулка “, както и студенти от Педагогически факултет на Тракийски университет, компетентност „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн “. 

Експозицията се открива в деня, отдаден на паметта на един от най-големите български просветители – св. Евтимий, патриарх Търновски, споделят уредниците от Църковното настоятелство при храм „ Св. Троица “. 

Изложбата към този момент е обичайната и разкрива гения на децата да рисуват икони. Техен началник е Зорница Иванова. Сред главните цели на заниманията са още възпитанието на подрастващите, както и включването им в разнообразни благотворителни дела. Тази година, детските икони ще бъдат показани без категорично да бъдат оповестени за продажба. Ако има искащи да закупят някоя от творбите – то те ще получат информация на място по какъв начин да го създадат. Събраните средства ще влязат в приложимост при обновяването на материалната база на Ателието.  

Снимката е на творба на София Стефанова, 15. г, икона на св. Евтимий Търновски, от уеб страницата на Ателието 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР