На 20-ти юни отбелязваме Световния ден на бежанеца в израз

...
На 20-ти юни отбелязваме Световния ден на бежанеца в израз
Коментари Харесай

20 юни: Световен ден на бежанеца

На 20-ти юни означаваме Световния ден на бежанеца в израз на съпричастност и взаимност със ориста на милиони хора, принудени да изоставен родината си заради спорове и гонене. Защитата не свършва с достъпа до леговище, а се демонстрира съответно посредством обективен развой на обществена и икономическа интеграция.

На 20 юни се „ празнува смелостта, силата и устойчивостта на милионите хора, принудени да бягат от спорове, принуждение, нарушавания на правата на индивида и гонене, и удостоверява правото им да бъдат предпазени и да възстановят живота си почтено, които и да са и откъдето и да идват, постоянно “.

Световният ден на бежанеца е маркиран за първи път през 2001 година с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации във връзка 50-годишнината от подписването през 1951 година на Женевската спогодба за бежанците, влезнала в действие през 1954 година Датата 20 юни съответствува с влизането в действие през 1974 година на бежанската спогодба на Африка, призната от Организацията за африканско единение

" Украинските бежанци сега у нас са 81 486 души . Те са поискали краткотрайна протекция. От тях 45 000 са деца. С персоналния си номер на чужденец след регистрация всеки емигрант може да извършва своите права ". Това съобщи ръководителят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

По думите й молбите за интернационална протекция от страна на бежанци от Близкия изток са 8327, от тях 1423 са от непридружени малолетни деца. " Усилията са ориентирани към обосноваване и свързване на украинците с работодатели. Работи се по механизъм за дневна грижа, поради неналичието тук-там в детските градини ", уточни тя пред Nova News.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР