На 20-ти мартправославната църква почита паметта наСвета мъченица Фотина -самарянката,

...
На 20-ти мартправославната църква почита паметта наСвета мъченица Фотина -самарянката,
Коментари Харесай

Днес църквата почита Света мъченица Фотина

На 20-ти мартправославната черква уважава паметта наСвета мъченица Фотина -самарянката, която съгласно Евангелието говорила с Христа при Иакововия извор.

Тя е измежду многото православни дами, които познава историята. Животът й съставлява изумителен образец за това кака Божията берекет е способна да възроди и най-грешната душа, да я изведе от бедната на нечестието и възвиси до върха на духовната популярност.

Иисус почнал сказка с нея за живата вода, която очиства греховете и утолява жаждата на безсмъртната душа. Така Иисус просто и умно довел самарянката до съзнанието за нейните лични грехове и потребността да се покае и обнови живота си.

Обхваната от избавителната религия в избавителя, тя се покаяла за предишните си тежки грехове. Започнала да води благодетелен живот и се проникнала от пламенна обич към Господа.

Животът й съставлява изумителен примерза това по какъв начин Божията берекет е способна да възроди и най-грешната душа, да я изведе от бездната на нечестието и възвиси до върха на духовната популярност.

Светата Църква е увековечила нейната памет, прославяйки я под гръцкотоиме Фотина, т.е. просветителка.

Имен ден през днешния ден означават:Светла,Светлан,Светлана,Светлин,Светлозар,Светлозара,Светломир,Светломира.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР