На 20 май 20221 година бе последният епизод на българския

...
На 20 май 20221 година бе последният епизод на българския
Коментари Харесай

Откраднат живот: истински истории след размяна при раждането

На 20 май 20221 година бе последният епизод на българския сериал „ Откраднат живот “. Историята стартира с замяна на бебета. Но по сюжет всичко бе с предумисъл. И по този начин 11 сезона феновете видяха какво могат да са следствията. Преди ден станахме очевидци на сходна преживелица. Тук обаче всичко е в действителния живот. И очевидно никой не е застрахован. Нещо, което може да промени живота на човек. 28 000 пъти годишно в Съединени американски щати има замяна на бебета като тази в „ Шейново “. А за какъв брой ли никой не знае…

Пет невероятни и напълно същински истории демонстрират какво би се случило с цели фамилии когато схванат, че децата им са разменени при раждането. Те са оповестени от bTV.

Първата история е от Кан, Франция, през 1994 година Тогава се раждат две момиченца, които и двете страдали от сериозна жълтеница. Клиниката, в която се появяват на бял свят, разполагала единствено с два кувьоза за деца с жълтеница. Единият към този момент бил ангажиран и новородените момиченца били поставени дружно в другия.

Когато ги върнали на майките им, те били разменени. И двете дами забелязали, че дъщеричките им имат друга дължина на косата, само че лекарите ги уверили, че всичко е наред.

С годините една от майките получавала непрекъснати въпроси дали щерка ѝ Манън е в действителност нейна. Хората подозирали, че дамата е имала извънбрачна връзка, защото детето било с по-тъмна кожа и къдрава коса. Когато Манън станала на 10,
нейният „ татко “ изискал ДНК тест,
който потвърдил, че нито един от двамата родители не ѝ е биологичен.

Двойките с разменените дъщери подели правосъден развой против болничното заведение, само че в това време се споразумели да не разменят назад децата си, защото считали, че „ девойките са тъкмо там, където би трябвало да бъдат “.

През 1971 година жена в Онтарио родила две момчета еднояйчни близнаци с имената Джордж и Маркъс. По това време тя не можела да се грижи за тях и ги оставила в локален дом за деца. По-късно се оженила за татко им и двамата се върнали да вземат бебетата.

Едно от момчетата обаче по простъпка било обещано за осиновяване на друго семейство.
Майката на близнаците нямала визия,
че това се е случило, защото другото дете, представяно за сина ѝ, също се казвало Маркъс. На дамата ѝ било казано, че децата са двуяйчни близнаци и техните разлики не я смущавали.

21 години по-късно порасналите близнаци се срещнали инцидентно в университета Карлтън. Техни общи другари забелязали поразителната аналогия сред момчетата и ги срещнали. Двамата незабавно си паснали, дори имали идентични обноски.

Чак 18 месеца по-късно споделили на фамилиите си, тъй като не знаели по какъв начин ще бъде призната тази вест.

Когато две бебета били разменени през 1951 година в, една от майките несъмнено знаела, че нещо не е наред. „ Дъщеря “ ѝ, която нарекла Марта, по нищо не приличала на останалите ѝ деца.

Жената споделила със брачна половинка си – прочут свещеник в града, който бързо я отказал от концепцията да разпитва в болничното заведение.

Години наред майката се опитвала да се свърже с другата жена, с която раждала, само че тя също отказвала да одобри опцията децата да са
разменени при раждането.
Когато пасторът най-сетне се срещнал с другото момиче, той видял поразителната аналогия и всички се съгласили на ДНК проби. Те удостоверили, че двете деца са разменени при раждането, само че чак 43 години по-късно през 1994 година

Една от най-странните замени може би е била умишлена. През 1978 година се раждат две момиченца, които се прибират с неверните родители вкъщи.

В едното семейство майката била доста болна и умряла, когато момичето било едвам на 2 години.

Другото момиченце пък умряло от вродено сърдечно заболяване, като тестванията след гибелта посочили, че тя няма никаква роднинска връзка с „ родителите “ си. Така те почнали да търсят биологичната си щерка и я откриват, когато е 10-годишна.

Според една от медицинските сестри в болничното заведение,
лекарите наредили бебетата да бъдат разменени
и здравото момиченце да бъде обещано на болната майка. Това по този начин и не било доказано от полицията и следствието.

Чак на 60-годишна възраст японец схванал, че е сменен при раждането. Той е трябвало да бъде част от доста богато семейство, само че вместо това станал най-малкият наследник в доста оскъдно.

Докато другият мъж получил най-хубавото обучение и всички плюсове на многото пари, същинският наследник на богаташите
станал водач на камион
и траял да се грижи за братята си с дребното пари, с които разполагал.

Богатият мъж постоянно е считал, че е необичайно по какъв начин изобщо не наподобява на родителите си. Когато болничното заведение прегледала данните от раждането им и били направени ДНК проби, тези подозрения се удостоверили.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР