На 20 и 21 януари, петък и събота, от 10:30

...
На 20 и 21 януари, петък и събота, от 10:30
Коментари Харесай

Paradise Center и НЦТХ с призив за доброволно кръводаряване в Деня на родилната помощ

На 20 и 21 януари, петък и събота, от 10:30 до 14:30ч. Paradise Center взаимно с Национален център по трансфузионна хематология (НЦТХ) провеждат акция за кръводаряване, отдадена на Деня на родилната помощ – Бабинден. Всеки, който желае да се включи в благородната самодейност, може да го направи на етаж 0 на комерсиалния център, като за улеснение на искащите е допустима предварителна онлайн регистрация на .

Според Световната здравна организация (СЗО) всеки ден стотици дами получават затруднения, зародили по време на бременност и раждане, в това число тежка кръвозагуба, която може да докара до летален край.

Paradise Center и НЦТХ приканват за сливане напъните за обезпечаване на своевременен достъп до безвредна кръв и кръвни артикули, предопределени за попречване на майчината смъртност, като припомнят, че:

• Най-рядката кръвна група е тази, която в миг на неотложност е в сериозна наличност;

• Даряването на кръв е бързо, безвредно, полезно;

• Кръводаряването подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези и усилва защитните сили на организма;

• Всички консумативи, които се употребяват по време на кръводаряването, са стерилни, самостоятелни и са за еднократна приложимост, което отстрани заплахата от зараза;

• 450 мл. дарена кръв избавят три човешки живота;

• Количествено кръвта се възвръща за по-малко от 24 часа. Качествено – за три–четири седмици;

• 60 дни е минималният период сред две кръводарявания.

След кръводаряване, при категорично изразено предпочитание, донорите могат да получат и резултатите от направените проучвания за СПИН, хепатит В и С, с дигитален код, на уеб страницата на Национален център по трансфузионна хематология.

Организаторите припомнят също, че самата процедура лишава по-малко от 30 минути, а посредством нея всеки здрав човек на възраст сред 18 и 65 години има опция да подари късмет за живот.

Повече информация ще намерите във на Paradise Center и на

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР