На 20 и 21 април, в театъра Дом-паметник’’ в Панагюрище

...
На 20 и 21 април, в театъра Дом-паметник’’ в Панагюрище
Коментари Харесай

Деца от Русе пеят патриотични песни на Национален фестивал

На 20 и 21 април, в театъра " Дом-паметник’’ в Панагюрище се организира XV Национален фестивал за млади реализатори на българска патриотична ария „ Родолюбие “. Участваха над 320 реализатори от 16 обитаеми места – Русе, Карлово, Пловдив, София, Берковица, Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Стара Загора, Варна, Хисаря, Мездра, Устина, Челопеч, Кричим и Ихтиман.
Квартет „ Слънце - тийн “ при Общински детски център за просвета и изкуство (ОБДЦКИ) завоюва призовото второ място, в благородна конкуренция с 12 състава от България.
Квартетът в състав: Габи Вълчева, Габриела Трифонова, Кристина Баракова и Калина Чокоева показаха песните,,Хубава си моя горо’’ и,,Бре, Петрунко’’. Аранжиментът на песните е на Пламен Мирчев, а хореографията е на Ралица Константинова. Калина Чокоева в оспорваната конкуренция на 60 деца в първа възрастова група завоюва трето място. Тя изпя,,Пак съм у дома’’ и,,Доброта’’. Вокален възпитател на надарените девойки е Наталия Константинова.
Конкурсът е включен и в Националния календар за извънучилищни действия на МОН за 2018/2019 година Целта е да издигне националното съзнание, да разпали родолюбиви усеща и даде поле за изява на млади гении. Всяко от осъществяванията се оценяваше от професионално жури с ръководител Етиен Леви. Те съблюдаваха подбора на репертоара (според възрастта), интонация, вокална техника, живописност на осъществяването и театрална реализация. Фестивалът „ Родолюбие” е измежду най-хубавите издания за патриотична ария в България и дава поле за изява на млади реализатори от цялата страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР