На 20 август ставам на 56 години, още съм на

...
На 20 август ставам на 56 години, още съм на
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски стреля по журналистите: Децата задават по-смислени въпроси

" На 20 август ставам на 56 години, още съм на 55. И мен ме е боязън от ковид. Досега съм тестван 7 или 8 пъти, което е малко, поради обстоятелството, че всекидневно контактувам с лица, които имат досег с вируса. По-добре се усещам като доктор, а не като боен, само че се гордея с всичко това. Мъчно ми е, че децата страдат от рестриктивните мерки. От нас зависи по кое време ще свърши всичко това. Коронавирусът е едно ново предизвикателство към света.

Завиждам на сътрудниците които приказват по този начин все едно им е ясно всичко. Не желаеме да се разделим със света на удобствата, аз също не желая. Но към момента не може да се откри точната формула. Затова изповядваме метода на опита и грешката. До 2 седмици ще има дефинитивно решение за отварянето на детските градини. Засега съгласно мен това е рисково деяние, дано изчакаме да забележим до какво ще докара разхлабването на ограниченията.

В момента заразяването става под формата на клъстери или фамилно заразяване. По 100 инфектирани дневно в продължение на три следващи дни - в случай че това се случи, ще ича ново стягане на ограниченията. Имаме голям растеж на болните, които са в интензивните отделения.

Границите в никакъв случай не са били затваряни за български жители. Не бях склонен заведенията да се отворят напълно и министър председателят се съгласи. И двамата с него сме мъже със мощни характери. Невинаги се съгласявам с Борисов, а от време на време и той слуша мен. Трябва да се научим да живеем с ковид. Децата задодаха най-смислените въпроси до момента, прегръщам ги! "

Тоези неща съобщи генерал-майор Венцислав Мутафчийски в ефира на btv по време на предаването " 120 минути " в отговор на въпроси, заложени му от български деца. Шефът на щаба разгласи още, че питанията от децата са били най-смислените, които е получавал и по този метод хвърли камък в градината на публицистите, които се тълпяха до неотдавна на неговите ежедневни брифинги, а в този момент му задават въпросите по имейли или посредством предварителни сделки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР