На 20 април Сун Уейдун, заместник-министър на външните работи на

...
На 20 април Сун Уейдун, заместник-министър на външните работи на
Коментари Харесай

МВнР на Китай: Зам.-министър Сун Уейдун внесе възражение до посланика на РКорея в Китай за изявленията на президента по тайванския въпрос

На 20 април Сун Уейдун, заместник-министър на външните работи на Китай, внесе публично несъгласие до южнокорейския дипломат в Китай Чун Дже-хо по отношение на неправилните забележки на президента на Южна Корея по тайванския въпрос.

Южнокорейският президент Юн Сук-йел съобщи в изявление преди няколко дни, че напрежението в Тайванския проток е породено от опит за едностранна смяна на статуквото със мощ. Горните забележки са изцяло неприемливи и Китай показва сериозна угриженост и мощно неодобрение.

Сун Уейдун акцентира, че в света има единствено един Китай, държавното управление на Китайската национална република е единственото законно държавно управление, представляващо цялостен Китай, и че Тайван е неразделна част от китайската територия. Тайванският въпрос е напълно вътрешна работа на Китай и е част от главните ползи на страната. Разрешаването на въпроса е работа единствено на китайския народ и няма да се допусне интервенция на мощ. Основната причина за напрегнатата обстановка в Тайванския пролив са сепаратистките действия, осъществявани с поддръжката и съучастничество на непознати сили. „ Призоваваме южнокорейската страна да съблюдава духа на взаимното официално съобщение за определяне на дипломатически връзки сред Китай и Република Корея, да съблюдава правилото за „ един Китай “ и да бъде внимателна в думите и дейностите си по тайванския въпрос “, прибавя още Сун.

Чун Дже-хо съобщи, че южнокорейската страна постоянно е спазвала правилото за „ един Китай “ и тази позиция не се е трансформирала.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР