На 20 април се проведе акция заедно с ГДБОП и

...
На 20 април се проведе акция заедно с ГДБОП и
Коментари Харесай

Снимки с тлъсти пачки и златни ланци в нета издали просешката мафия във Видинско

На 20 април се организира акция дружно с ГДБОП и ОДМВР-Видин на територията на село Дреновец. Групата е влезнала в полезрението на службите за сигурност преди към два месеца. Лица от ромски генезис демонстративно са се заснемали и са качвали свои фотоси в обществените мрежи, от които е видно съществуването на големи суми пари. Това сподели на брифинг във връзка обезвредената незаконна група във Видинско за трафик на хора и пране на пари. Димитър Петров, изпълняващият функционалността началник на Специализираната прокуратура.

По случая има повдигнати обвинявания.

Става дума за група от седем лица, които са арестувани. Действали са на територията на Кралство Швеция. Предлагали са на малоимотни хора да просят в Швеция, като са им обещавали половината от направеното денем. Лицата са превозени на територията на Швеция, където са живеели в плътски условия, транспортирани са от град на град, изкараните пари са предавали на членовете на групата с обещанието, че ще им пазят и ще им ги върнат на територията на България. Когато се върнали, им представяли "сметката " за превоз, спане и храна и са получавали дребни суми, съобщи Петров.

Той заяви, че групата се е занимавала и с лихварство. Искали са връщане на дадените назаем суми в двоен и троен размер. Хората, които не можели да върнат дълга, се оказвали просяци доживот, уточни Димитър Петров.

Получаваните суми в шведски крони са обменяни по пътя през Европа, тъй че съответната сума, която са заделили, към момента се прецизира. От Швеция към България сега на акцията са превозени 20-на души, добави той.

В самото село се откри имущество, което не подхожда по никакъв метод на приходите им. Това са лица, които в никакъв случай не са работили. Сградите, които населяват и се развъждат са несравними с другите в селото, сподели още Димитър Петров.

Информацията е добита от ОДМВР-Видин, посочи шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Колегите са работили известно време и са уведомили Специализираната прокуратура. Оперативната работа продължи извънредно малко, към месец. Използвани са СРС-та. Денят за реализацията беше изтеглен с една седмица по-рано, защото едно от лицата беше арестувано на територията на Швеция по един различен проблем и останалите от групата се прибраха по-рано. Решихме да подходим към реализация, защото имаше заплаха да изпуснем част от парите, с които се връщат, съобщи той.

Групата е емблематична с това, че с активността си живеят на гърба на хора в неравностойно състояние. От фрагментите се вижда в какви къщи живеят и какви коли карат, без да имат един работен ден, сподели Спиридонов, като означи, че с изключение на с крупни суми пари, арестуваните се хвалили в обществените мрежи със златни украшения.

Усилията на Министерство на вътрешните работи ще продължи в посока да отстраняваме групи, които тормозят хората в разнообразни крища на страната. Хората в селото изпратиха с овации сътрудниците ни, които работеха в този ден там. Рано или късно възмездието идва при тези, които се занимават с незаконна активност, акцентира шефът на ГДБОП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР