На 20 април по стар стил отбелязваме 148 години от

...
На 20 април по стар стил отбелязваме 148 години от
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 20 април

На 20 април по остарял жанр означаваме 148 години от експлоадирането на Априлското въстание. Във Варна годишнината беше почетена с общоградско поклонение пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина. В ритуала участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили, почетен часовой и командири на военни формирования от Варненския гарнизон. Строят беше признат от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

С решение на Централната изборна комисия (ЦИК) беше назначена Районна изборна комисия (РИК) в Трети избирателен регион – Варненски за идните на 9 юни избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители За ръководител е избран Велин Жеков, а за заместник-председатели - Дарина Илиева, Мария Пантелеева, Аделина Демирева и Йовчо Йовчев.

Актуализация на главните месечни заплати на кметовете на варненските региони и села в общината гласоподава комисията по финанси и бюджет към локалния парламент във Варна. При установяване на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите. Затова най-висока ще е заплатата на кмета на регион „ Приморски “ – 4800 лв..

Изграждането на детска градина на ул. „ Хъшове “ във Варна върви към край. Строителството и е по стратегия на МОН. Предстои да проработи за идната образователна година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР