На 20.06.2020 г. (събота) от 10:30 ч. на площад Освобождение“

...
На 20.06.2020 г. (събота) от 10:30 ч. на площад Освобождение“
Коментари Харесай

Жители на община Ботевград се вдигат на протест

На 20.06.2020 година (събота) от 10:30 ч. на площад „ Освобождение “ до постройката на община Ботевград ще се организира протест-шествие на жителите на община Ботевград по отношение на многогодишното безучастие на институциите във връзка с високите наднормени равнища на шума от Автомагистрала „ Хемус “ и неналичието на свързваща алея за пешеходно и велосипедно придвижване сред Ботевград и с. Трудовец, Ботевград.
След сигнал на локалните поданици, специалисти на Института за пътна сигурност посетиха описаните сектори и установяваха проблемите в свое мнение, изпратено до Агенция „ Пътна инфраструктура “ и община Ботевград.
Шествието ще премине през град Ботевград и ще спре на Автомагистрала „ Хемус “. Очакват се над 1000 индивида.
Протестът-шествие се провежда от локална гражданска самодейност (МГИ) - Зелин, с поддръжката на Института за пътна сигурност, като присъединяване ще вземе и кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов. Очаква се представител и на АПИ, който да отговори на настояванията на хората.
Вчера 17.06.2020 година се организира среща в АПИ, в която участваха основателите на Зелинския взлом, зам. кмета на Община Ботевград Борис Борисов и Богдан Милчев - ръководител на Института за пътна сигурност. От срещата стана ясно, че АПИ поема ангажимент да включи сектора от Автомагистрала " Хемус " в проекта за шумоизолиране, което да докара да следващи стъпки за планиране. Ботевградчани, обаче, не имат вяра към този момент единствено на обещания и желаят да бъдат чути от Премиера, по тази причина митинг и шествие ще има.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР