На 20.04.2022 г. Комисията за децата, младежта и спорта в

...
На 20.04.2022 г. Комисията за децата, младежта и спорта в
Коментари Харесай

Излъга ли министър Радослав Василев, Комисията за децата, младежта и спорта в Народното събрание?

На 20.04.2022 година Комисията за децата, младежта и спорта в Народното събрание на свое съвещание изслуша министъра на спорта Радостин Василев по проблемите в автомобилния спорт. От своя страна Василев направи къса ретроспекция на протичащото се в този спорт, като осведоми Комисията, че към този момент е назначил две инспекции – едната, за приложената от някогашния длъжностен министър Кузманов насилствена административна мярка за прекъсване на надпреварите по този спорт за 6 месеца, и втората – за издадената спортна лицензия на Автомобилната федерация на България.

Дотук добре, само че в следствие министърът изрече своето мнение, че лицензът, публикуван през 2019 година на АФБ е получен незаконосъобразно, написа Bunt.bg.

Министър Василев, очевидно или не, знае или съзнателно премълчава обстоятелството, че Министерство на младежта и спорта с министър по това време Красен Кралев завоюва на всички инстанции заведените каузи по отношение на правомерността за отнемането на лиценза на Българската федерация по авто спорт и последващото издаване на лиценз на Автомобилната федерация на България. Остава открит въпросът, за какво министър Василев излъга Комисията – от неведение или от неуважение на решенията на българския съд?

По първия въпрос – за наложената насилствена административна мярка за възбрана на надпревари по автомобилизъм също има заведено дело в съда, както и няколко отчета от Главния инспекторат на Министерски съвет за основни нарушавания при осъществяването на инспекцията! Защо министър Василев не анулира тази очевидно порочна мярка?

Също по този начин, министър Василев призна пред народните представители, че казусът е грубо политизиран и мафиотизиран, само че не даде, както постоянно, никакви съответни обстоятелства. Ние може да му помогнем – казусът очевидно се политизира от сегашните ръководещи, комфортно забравящи или незачитащи решенията на съда. Набива се на очи, че сегашният консултант на премиера Петков е някогашният рали първенец Димитър Илиев, който е наследник на Владимир Илиев – някогашният ръководител на автомобилната федерация с лишен лиценз /БФАС/ и бавещ с процедурни хватки и обжалвания загубата на изборите за ръководител през 2018 година По този метод се блокира работата на федерацията и се стигна до последващите събития. Също по този начин, Г-н Димитър Илиев е сътрудник и то в една и съща катедра – Технически и ледени спортове, със Станислав Кънчев, който пък е парламентарен секретар на ММС. Нека да отбележим и обстоятелството, че и различен наш някогашен рали първенец – Крум Дончев, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, в този момент е консултант на министъра на превоза, т.е. отново от ръководещата коалиция.

От всичко изброено до тук е видно, че очевидно ще се направи всичко допустимо за лишаване на лиценза на АФБ, този път в действителност непозволено, а това, че делата в следствие ще бъдат изгубени, няма никакво значение, тъй като тогава “може би няма да сме на власт ”. Поръчката ще е изпълнена, а българският спорт, в тази ситуация – автомобилният, ще продължава да страда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР