На 20.01.2020 г. с вертолет AS 565MB Panther от състава

...
На 20.01.2020 г. с вертолет AS 565MB Panther от състава
Коментари Харесай

Транспортираха по спешност с хеликоптер родилка в кома до Варна

 На 20.01.2020 година с вертолет AS 565MB Panther от състава на Военноморски сили незабавно беше превозена родилка от град Силистра до град Варна. Искането за извозването на родилката е по молба на доктор Даниела Костадинова – шеф на МБАЛ " Силистра " АД до Началника на защитата.

Тридесет и четири годишната жена е изпаднала в кома, заради зародили след раждането тежки и непредвидими затруднения, довели до полиорганна непълнота. Използването на въздушен превоз е било наложено от спешността на положението ѝ.

По време на полета вертолетът е бил оборудван с реанимационно здравно съоръжение, предопределено за потребление при осъществяване на задания за авиомедицинска евакуация, а животът на родилката е бил поддържан от съпровождащия я на борда лекар Стефан Тодоров от MБАЛ-Варна към ВМА.

Екипажът на вертолета, извършил задачата е бил в състав капитан Атанас Георгиев – командир; капитан Христо Радкев – втори пилот; капитан Хараламби Сертев – борден авиомеханик; доктор Стефан Тодоров – борден доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР