На 2 юни почитаме паметта на поета и революционер Христо

...
На 2 юни почитаме паметта на поета и революционер Христо
Коментари Харесай

Почитаме паметта на Христо Ботев

На 2 юни почитаме паметта на поета и бунтовник Христо Ботев, и на починалите за свободата на България.

Навършват се 142 години от гибелта на  Христо Ботев  на връх Околчица във Врачанския балкан, където е последната борба на Ботевата чета, напомня Бтв.

От 10:00 ч. на 2 юни – Ден на Ботев и на починалите за националното избавление, във Варна ще се поведе общоградско поклонение в памет на Христо Ботев. Това оповестиха от пресцентъра на община Варна за Moreto.net.

Ще се отслужи заупокойна молитва и ще се положат венци и цветя с боен обред пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина. 

Организатор на събитието е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

На 2 юни Вътрешна македонска революционна организация Варна провежда автошествие в чест на всички починали за свободата на България. Шествието ще стартира от паркинга на магазин " Метро ", ще премини през централните варненски булеварди и ще завърши пред Катедралата.

От 11:30 ч. в Борисовата градина пред бюст-паметника на Христо Ботев ще се организира публична гала, проведена от Столична общината, Министерство на защитата и Общонародна фондация „ Христо Ботйов ”.

Сирените ще прозвучат в цялата страна тъкмо в 12 ч. за 2 минути, пешеходците и колите би трябвало да спрат придвижването си и да останат на място.

Заради тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред Президентството от 11:30 до 12:30 ч. се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. " Леге " сред бул. " Цар Освободител " и ул. " Съборна ".

Военни почести и полагане на венци и цветя пред монументи на Христо Ботев ще има в цялата страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР