На 2 юни честваме Деня на Ботев и на загиналите

...
На 2 юни честваме Деня на Ботев и на загиналите
Коментари Харесай

148 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета

На 2 юни честваме Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. На днешната дата през 1876 година четата на революционера Христо Ботев води сражения в региона на Рашов дол край Лютиброд, където умират повече от 10 четници.

На връх Околчица през днешния ден от 11 ч. ще има всенародно поклонение за Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България.

В честването на върха ще вземат участие министър председателят Димитър Главчев и военнослужещи от състава на Бригадното командване в Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски.

Военнослужещи от състава на Българската войска ще вземат участие и в тържествени инспекции в Казанлък, Павел Баня, в с. Скравена, Дупница, Елин Пелин и Първомай. Военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка, Националната гвардейска част и висшите военни учебни заведения ще се включат в тържествените ритуали по полагане на венци и цветя София, Пловдив, Варна, Бургас, Асеновград, Благоевград, Калофер, Свищов, Белене, Русе, Сливен, Горна Оряховица, Смолян, Шумен, Плевен и други

На 1 юни към 1600 души приключиха 120-километровия поход по стъпките на Ботевата чета от козлодуйския бряг до връх Околчица.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР