На 2 юли се чества Световният ден на НЛО. Изборът

...
На 2 юли се чества Световният ден на НЛО. Изборът
Коментари Харесай

Девет любопитни факта за летящите обекти

На 2 юли се празнува Световният ден на НЛО. Изборът на датата не е инцидентен. През 1947 година на този ден е станал така наречен розуелски случай.

По случай днешния Световен ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО) ето няколко любопитни обстоятелството за летящите обекти:

1. Първото значимо съобщение за видян неидентифициран летящ обект е от 1947 година, макар че още преди Христа известният римски историк Тит Ливий е съобщил, че е видял " кораби в небето ".

2. Оригиналното предназначение на шпила на фамозния небостъргач " Емпайър стейт билдинг " в Ню Йорк е било да служи като стълб за съединяване на цепелини и други въздухоплавателни съдове.

3. Рекордът за полет на книжен аероплан, направен от лист с формат А4, е 69 метра.

4. Във всеки един момент около 400 000 души летят със самолети.

5. Първите летящи обекти - дело на индивида, са били хвърчилата, непилотираните балони с парещ въздух и бамбукови хеликоптери, изработвани в Китай стотици години преди Христа.

6. Дребните птици колибри правят 50 маха с криле в секунда, а при полет обратно са в положение да развият до 56 километра в час.

7. Най-краткият комерсиален полет е сред два острова от архипелага Оркни в Шотландия и продължава 47 секунди. - Смята се, че през 400-ната година преди Христа древногръцкият мъдрец Архит е направил машинален задвижван с пара гълъб, който е бил в положение да прелети 200 метра.

8. Най-бързият сервис в света е със скорост почти 263 километра в час, с която може да доближи Луната за 61 дни.

9. Оригиналният полет на Уилбър Райт през 1903 година е бил 37 метра - с близо 23 метра по-къс от дистанцията сред крайните точки на крилата на " Боинг 747 ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР