На 2-ри септември излезе първата заповед с ограничения и дейности,

...
На 2-ри септември излезе първата заповед с ограничения и дейности,
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Ваксината е нещо безопасно, което ти връща живота

На 2-ри септември излезе първата заповед с ограничавания и действия, които могат да се правят единствено със документ. Аз мисля, че за никого не е оригиналност това ограничаване. Всеки, който се е интересувал, е знаел за рестриктивните мерки от заповедите. Това съобщи проф. Мира Кожухарова в студиото на утринния блок на БТВ.

„ Всички научиха, че имунизацията е нещо безвредно, дейно, което ти връща живота “, безапелационна беше тя. Според нея това се вижда от нарасналото предпочитание за имунизация в последните дни.

„ Нека хората да се имунизират. Полезно е. Трябва да опитаме да се преборим и да си върнем живота “, моли тя. По думите ѝ вълната е достигнала стойностите на миналата вълна. Това, което е друго обаче е, че възрастта от 0-19 години е по-силно наранена. Повишението е резултат от Делта вълната.

Проф. Кожухарова изясни и за тестването на учениците за връщането им в класните стаи: то няма да бъде наложително, а в случай че родителите откажат, детето може да продължи да учи онлайн. Тя беше безапелационна, че тестванията не допускат бъркане в носовете или гърлата на децата. Детето отделя слюнка в хартиено контейнерче, което по-късно се изследва. По думите ѝ тестванията са надеждни толкоз, колкото антигенните проби. Времето за тест е 12 минути.

Относно високата смъртност проф. Кожухарова: „ Битката я губят нормално хора над 60 години, само че никой не може да обещае на младежите, че болестта може да бъде съдбовно за тях “.

Тя прикани за ограничение на дейностите и контактите, както и за имунизация, тъй като ще има и последваща вълна, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР