На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни

...
На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни
Коментари Харесай

Изтича важен срок за данъчните декларации

На 2 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни заявления от физическите и юридическите лица. Те имат опция еднократно да поправят данните, които са показали в годишната си декларация за облагане на приходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен налог по член 92 от ЗКПО на юридическите.

При разкриване на неточност в заявените данни, жителите и сдруженията имат право еднократно, в период до 30 септември на настоящата година, последваща годината на придобиване на прихода, да вършат промени посредством подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 година е събота, крайният период се удължава до 2 октомври, прецизират от Национална агенция за приходите.

Физическите лица могат да поправят заявените от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи активност като търговци, този период стартира след 30 юни и продължава до 2 октомври.

По-високи осигуровки за част от самонаетите

Те подават коригиращата си декларация онлайн посредством електронните услуги на приходната организация, налични с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.
 istock istock
Гражданите могат да подадат своята декларация и в офис на приходната организация по местоживеене, припомнят още от Национална агенция за приходите.

Повече информация за попълване и подаване на коригиращи заявления може да получите от новия подкаст епизод, отдаден на тематиката, от уеб страницата на приходната организация или на телефоните на Информационния център на Национална агенция за приходите: 0700 18 700 или 02 9859 6801, на цена, съгласно цената на съответния оператор. 
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР