На 2 ноември 2023, в Гранд Хотел Милениум София, беше

...
На 2 ноември 2023, в Гранд Хотел Милениум София, беше
Коментари Харесай

Светът на жените в бизнеса в България отличи най-вдъхновяващи постижения за многообразие, равнопоставеност и приобщаване

На 2 ноември 2023, в Гранд Хотел Милениум София, беше маркирана значимостта на тематиката за постигането на тъждество сред половете и насърчаването на разнообразна и приобщаваща работната среда в бизнеса в България по време на тържествената гала по връчването на Националните награди на Съвета на дамите в бизнеса в България 2023.

Форумът „ ВДЪХНОВЯВАЩИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗА МНОГООБРАЗИЕ, РАВНОПОСТАВЕНОСТ И ПРИОБЩАВАНЕ “ се провежда за повторно от Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ) в партньорство с Европейската капиталова банка (ЕИБ).

„ Бих желал да поздравя Съвета на дамите в бизнеса в България за изключителния принос за насърчаването на по-приобщаваща и обективна бизнес среда. Европейската капиталова банка се гордее, че е сътрудник на тази отлична самодейност. Разнообразието, равнопоставеността и приобщаването не са просто хрумвания, те са управителни правила, които разпалват творчеството, предизвикват нововъведенията и проправят пътя към едно по-справедливо общество. Окуражаващо е да се видят самодейностите, показани от всички участници в състезанието, които имат влияние надалеч оттатък работното място. Всички те способстват за една по-просперираща България, където всеки човек, без значение от пол, възраст или малцинствена група, има опция да се развива “ споделя Кириакос Какурис, новият вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка, който дава отговор за активността на банката в България.

„ Броят на кандидатурите тази година надвиши този от предходната и зад това има най-малко две позитивни трендове. Едната е, че оценките, които присъждаме дружно с нашите сътрудници от Европейска инвестиционна банка, стават все по-разпознаваеми и ценени от бизнеса и обществото. Вторият позитивен сигнал, който виждаме, е че броят на позитивните образци и начинания в посока многообразие, равнопоставеност и приобщаване като цяло се усилва, каквато е и една от стратегическите цели на нашата организация “ , сподели Цветанка Минчева, Председател на УС на СЖББ и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. 

Церемонията събра представители на водещи български компании и институции, както и посланици и политици, които интензивно се ангажират с насърчаването на многообразна и приобщаваща  работната среда и недопускането на дискриминация. Тази година в конкуренцията се включиха 39 организации и НПО-та с общо 53 вдъхновяващи плана. Водещ на галацеремонията беше артистът Владимир Пенев.

Големите спечелили в обособените категории са:
Hewlett Packard Enterprise (HPE) с програмата „ Многообразие и приобщаване “ и Yettel България с плана „ Рамо до рамо “ са огромните спечелили в категория „ Вдъхновяваща самодейност за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване на работното място “ – раздел огромна компания Сдружение ‚,Българска Хънтингтън Асоциация‘‘ с плана „ Подкрепа за трудова активност на хора с редки заболявания “ бяха отличени като Неправителствени организации в същата категория Лидл България в партньорство с младежка фондация „ Арете “ с плана „ Образованието: ключ към триумф “, посредством който се отличават със стипендии за обучение младежи от ромски генезис и DXC Technology с плана „ DXC Dandelion “, ориентиран към консолидираното на хора от аутистичния набор са спечелилите във втората категория на състезанието „ Вдъхновяваща самодейност за превъзмогване на стереотипните настройки и приобщаване на малцинствените групи и хора с увреждания “ ФАНТАСТИКО ГРУП с плана „ Екип Бъдеще “ , ориентиран към развиване на младежите в областта на ритейла, сграбчиха наградата в най-оспорваната категория „ Вдъхновяваща самодейност за интеграция на младежите и осъществяване на капацитета им в България “ За втора поредна година L’Oréal България победи с „ Националната стратегия „ За дамите в науката “ в категория „ Вдъхновяваща самодейност за овластяване на идващото потомство дами гении “ Hewlett Packard Enterprise (HPE) с програмата „ Силата на Вдъхновението: HPE Women at Work Bulgaria и Женското Лидерство в Бизнеса " сграбчиха Специалната премия за софтуерна компания в категорията „ Вдъхновяваща самодейност за овластяване на идващото потомство дами гении “
Голямата премия на уредниците - Отличителен знак на СЖББ отиде при TRANSPRESS с плана „ ПЪТ ЗА ДАМИТЕ “ – вероятности и позитиви за кариерното развиване на дамите в транспортно-логистичния бранш. 

TRANSPRESS е първата българска транспортно-логистична компания, която развива целеустремено тактика за привличане и развиване на повече дами в компанията и разпространение на концепцията в целия отрасъл у нас. Инициативата стартира в края на 2021 година и продължава до през днешния ден.

Националните награди на СЖББ освен признават тези, които се ангажират с премахването на пречките пред дамите в бизнеса, науката и интеграцията на малцинствените групи и хората с увреждания, само че и акцентират смисъла на техния принос към бизнеса и обществото.

Поздравления за всички участници, финалисти и наградени и на техните вдъхновяващи планове, които спомагат за одобряването на правилата на разнообразие и равнопоставеност. Всеки от тях играе значима роля в постигането на нашата обща цел - по-добро и по-справедливо общество.

Искрени благодарности на самостоятелното и професионално жури, което изрази своята поддръжка и почитание към участниците и техните планове. Също по този начин, желаеме да изразим нашата признателност към нашите спонсори, съидейници и доброволци, които ни поддържаха в тази значима самодейност.

Платинени спонсори: Dundee Precious Metals и MasterCard Accenture и Hewlett Packard Enterprise

Златни спонсори: ПРЕСТИЖ, УниКредит Булбанк, А1, Energy MT, Минстрой Холдинг, Schwarz IT, SumUP

Бронзови спонсори: Lidl, Siemens, Фантастико Груп

Благодарности към медийните ни сътрудници: NOVA и НетИнфо, Dir.bg

Нашите креативен сътрудници: The Smarts Group

За Съвета на дамите в бизнеса в България

Съветът на дамите в бизнеса в България е съдружие, осъществяващо активност в социална изгода, чиито съществени цели са одобряване и разпространение на положителните практики и стратегии за насърчаването на професионалното развиване на дамите в дребния и междинен бизнес и израстването им в мениджърски позиции, поддръжка на младите експерти, за осъществяване на капацитета им в България и развиване на планове за одобряване на бизнеса и развиване на гении в разнообразни бизнес сфери. Със своите над 200 корпоративни и самостоятелни членове сдружението сплотява водещи мениджъри със стабилен опит в региона на ръководството и корпоративната просвета, технологиите и образованието, които застават със своето име и експертиза зад самодейностите на Съвета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР