На 2 март в галерия nOva art space на ул.

...
На 2 март в галерия nOva art space на ул.
Коментари Харесай

Михаил Лалов отбелязва 40 години професионален път с изложбата Тя и никоя друга

На 2 март в изложба nOva art space на ул. „ Съборна “ 3 в столицата от 18 ч се открива независимата галерия на неповторимия български художник Михаил Лалов - " Тя и никоя друга ".

Изложбата е първата от редица значими експозиции из цяла България, които ще отбележат навършването на 70 годишен празник на художника.
Тази година създателят отбелязва и 40 години професионален път.

„ Картините, които демонстрирам са нови, правени през последните години. Не съм последовател на ретроспективните изложения. Показвам платна, които са резултат на най-новите ми професионални и креативен търсения “, разяснява създателят. Той е подготвил поредност от експозиции, които ще показа в продължение на актуалната година на разнообразни места в страната. „ Времето е мъчно и взех решение, че това е метода да развеселявам повече хора и да дам от моята сила и светоусещане “, добавя той. Първият му избор обаче е едно от новите, само че към този момент одобрено място за изкуство в столицата.

Запитан за какво е кръстил ката изложбата си и коя е Тя, художникът дава отговор: „ Тя е картината, цвят, щрих, страст, даже музиката, която чувам, когато работя в ателието. Тя е животът, любовта и фамилията. Тя е безконечната муза и безконечното изкуство. Тя е търсенето, откритието, началото на платното, даже подписът под него, с което гарантираш, че това си ти и светът, който е основан, с цел да бъде открит по един друг метод. “

„ Стилът на Лалов не може да се сбърка и се радваме, че нашата изложба дава място на първата от поредицата значими експозиции на създателя “, разяснява Спартак Атанасов, шеф на nOva art space. На първото равнище на галерията са ситуирани главно нереални платна, а на второто – фигурална живопис.

„ Последните години, а и последните дни прекалено много трансформираха нас и нашите разбирания, само че мога да кажа едно сигурно – изкуството постоянно остава и за това всяка наша галерия, всяко показване на създател в nOva art space е подарък и за нас, и който вършим за всеки, пристигнал да се допре до хубостта и естетиката “, споделя още шефът на галерията.

Изложбата ще е отворена за гости до 31 март.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР