На 2 март ще бъде проведен пред Министерството на културата

...
На 2 март ще бъде проведен пред Министерството на културата
Коментари Харесай

Организират протест пред културното министерство в подкрепа на уволнения Александър Морфов

На 2 март ще бъде извършен пред Министерството на културата в поддръжка на уволнения основен режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов. 

Главният режисьор на Народния спектакъл Александър Морфов беше дисциплинарно уволнен на 28 февруари. Новината пристигна часове, откакто пиарката на Народния спектакъл Велислава Кръстева разгласи, че напуща от 1 март.

" Причината, която беше изтъкната в медиите е " Уронване на престижа и престижа на шефа на театъра. " Aлександър Морфов е едно от най-големите имена в българския и европейския спектакъл и неговият труд поддържа високия авторитет на театралното изкуство у нас. Вярваме, че мястото на Александър Морфов е на най- огромната театрална сцена в България- Народен спектакъл " Иван Вазов ", оповестиха уредниците.

" На 02.03.2023г. в 14:00 ч. се събираме пред Министерство на културата, с цел да изразим своята поддръжка към Александър Морфов и да желаяме оставката на шефа на Народен спектакъл " Иван Вазов ", декларират още уредниците.

Скандалът сред двамата се зароди още през ноември. Това докара и до оставката на Захари Карабашлиев като основен главен драматург на Народния спектакъл. 

Морфов разгласи, че персонално той е издраскал вратата на кабинета на Кръстева с надписи   " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай ". Той се ядосал от появяването на пиарът до  Ахмед Доган при гласуването му по време на изборите през октомври. Велислава Кръстева бе дълготраен началник на връзките с обществеността на Движение за права и свободи, както и народен представител от партията. В отговор Кръстева назова Морфов " принудител ".  

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР