На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село

...
На 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село
Коментари Харесай

Замъкът в Равадиново – България

На 2 километра от Созопол, във вътрешността в сушата до село Равадиново се издига странна, сантиментална и величествена сграда. Гледа на от въздуха, наподобява на кръст, гледана откъм езерото – на детска приказка.


Снимка: Фейсбук

Сградата извън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в именитите рицарски времена. Те висят по каменните стени, обгърнати в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг.


Снимка: Фейсбук


Навсякъде из градината има скулптури, големи дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. След като един път влезе в имението през огромна каменна врата, посетителят поема към неповторимия замък. Следва красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озоваваш в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които привнасят неповторима атмосфера към аристократичната конюнктура.

Снимка: Фейсбук


Собственикът желае цяла България да знае, че всеки може да пристигна тук когато и да е и да види замъка. „ Направих го в България, тъй като сме родени тук и тук ще умрем, а той ще остане… ”

Замъкът печели 1-во и 2-ро място в категорията  „ Туристическа атракция “ на най-престижния интернационален конкурс за дизайн и архитектура в Италия „ A’ Design Award “ 2016. и бе разгласен за архитектурно знамение.

Видео.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР