На 2 и 3 октомври украинските спецслужби са получили информация

...
На 2 и 3 октомври украинските спецслужби са получили информация
Коментари Харесай

На 2 октомври Украйна е знаела за днешния обстрел

На 2 и 3 октомври украинските спецслужби са получили информация за масирания артилерийски обстрел, на който през днешния ден Русия подложи Киев, Одеса, Лвов, Запорожие и редица други украински градове, написа Club Z.

В началото на месеца Москва уведомила окупационните управляващи, откъдето новината достигнала до Службата за сигурност на Украйна. Като цели би разпознати " обектите на сериозната гражданска инфраструктура и централните региони на гъсто обитаемоте украински градове ".

" Основната цел на терористичната страна беше да унищожи ТЕЦ( " Киевската ТЕЦ-6 " ), да сътвори суматоха измежду украинците и да сплаши европейската общественост ",се загатва на уеб страницата на украинското вътрешно министерство.

С това разобличаване увисва във въздуха изказванието на Кремъл, че нападението е възмездие за взривяването на Кримския мост.

Оскъдна е информацията, която украинските управляващи дават за жертвите. Дълго време техният брой не беше прочут. До 14:00 часа, когато държавната работа за изключителни обстановки ДСНС оповести, че убитите от сутринта са най-малко 11.

" В резултат на обстрела бяха изумени сериозни инфраструктурни обекти (предимно енергийни обекти) в 8 области и в град Киев, където избухнаха над 30 пожара. В резултат на терористичната офанзива починаха 11 души, а 64 бяха ранени. Няма електричество в 4 региона: Лвов, Полтава, Суми, Тернопол. На останалата територия на Украйна електрозахранването е отчасти нарушено. Над 1000 души и към 120 единици техника на Спешна помощ са взели участие в гасенето и аварийно-спасителните интервенции. Последствията се обясняват ",съобщава още ДСНС.

Междувременно Червеният кръст разгласи, чепоставя на пауза активността си в Украйна.Като причина е посочена актуалната конюнктура на неустановеност.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР