На 2 и 3 октомври ще имаме съвместно заседание с

...
На 2 и 3 октомври ще имаме съвместно заседание с
Коментари Харесай

България и Румъния ще обсъждат втори мост на Дунав при Русе

На 2 и 3 октомври ще имаме взаимно съвещание с румънското държавно управление, работим интензивно по създаване на още един мост над река Дунав край Русе, съобщи през днешния ден министър председателят Бойко Борисов.

"С въвеждането на тол системата, този план ще може да се самофинансира напълно и би могло концесия да се даде за построяването на моста ", сподели министър председателят. Той бе в крайдунавския град за откриването на новопостроения храм "Всех Святих ".

В отговор на въпрос на публицист Борисов уточни, че доизграждането на автомагистрала "Хемус " и строителството на пътя Русе - Бяла - Велико Търново са приоритет за държавното управление.

Уж асфалт не се яде, но всички единствено за пътища питате, обърна се министър председателят към публицистите.

Борисов пожела: Трета лента на "Тракия " и нови влакове

Борисов означи, че пътят Русе - Велико Търново към този момент се проектира. За него вървят и отчуждителните процедури. "Бавно става, тъй като са комплицирани инженерни уреди ", сподели той.

Нека дни като днешния да са повече, да се сплотяваме, сподели Борисов след откриването на новопостроения храм.

Новата черква прилича съборения на 26 октомври 1975 година, за една нощ едноименен храм по разпореждане на Градския национален съвет. На негово място тогава е повдигнат Пантеонът на възрожденците.

След тържественото освещаване на "Всех Святих " и състоялата се първа литургия, патриарх Неофит съобщи пред множеството русенци и публични посетители, че това е знаков храм за този обичан град и тази епархия.

"Храм, в миналото опустошен, през днешния ден още веднъж възкръсва от руините. В днешния ден спомняме ориста и историята на този Божи дом, които са поука и наставление за всички нас. Нека още веднъж в него закипи нравствен живот. Стореното от всички вас е блестящо удостоверение за това, че православната ни черква е жива, а съвестта ни е будна ", сподели патриархът.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР