На 2 и 3 април в София, на кортовете на

...
На 2 и 3 април в София, на кортовете на
Коментари Харесай

Организират първи турнир по падел през април в София

На 2 и 3 април в София, на кортовете на Декатлон (Витоша), ще бъдат извършени два поредни шампионата по падел - един за начинаещи и един за напреднали играчи. 

„ Като отговорник за спортно- техническото развиване на Падел от името на Българската тенис федерация, главната ми цел е да развия този спорт в България и да дам опция на всички да практикуват тази игра ", съобщи Мигел Де Соуса.

„ Този шампионат ще бъде първият проведен в България и ще вземат участие положителни български играчи от разнообразни ракетни спортове. Схемата е от 32 състезатели и към този момент е изцяло запълнена ", разяснява Де Соуса.

Той разкри и бъдещите проекти за развиването на този спорт в България. „ Имаме проект да развиваме падел в България в съдействие с Българската федерация по тенис. През 2021 година Българска Федерация по тенис стана член на Световната Федерация по падел (FIP), което значи, че БФТ е виновното тяло за развиването на трети ракетен спорт след тениса и плажния тенис. БФТ има амбициозна стратегия за развиване, като сега стартира развой по планиране на лична база за падел. През 2022 година ще организираме курс за треньори, планираме Национален шампионат и лагери за деца и възрастни.

Ако не през актуалната, то през идната година се надяваме да домакинстваме интернационален шампионат от международния падел тур. През годината още веднъж ще организираме и шампионати по падел ".

Падел е един от най-бързо разрастващите се спортове в света. Създаден е през 1969 година в Акапулко (Мексико) и е показан в Европа от испанците. Спорта се развива в Испания, Португалия, Франция и други страни в Европа. В Италия всяка година се следи нарастване от 100% и в последните три години са отрити над 6000 корта за падел. Сега към 20 милиона хора играят падел, а в страна като Швеция с население 5 милиона към 400 хиляди го практикуват.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР