На 2 декември (петък), обществената телевизия представи предпремиерно документалният филм

...
На 2 декември (петък), обществената телевизия представи предпремиерно документалният филм
Коментари Харесай

БНТ представи специална прожекция на филм за Цветана Манева

На 2 декември (петък), публичната телевизия показа предпремиерно документалният филм за обичаната Цветана Манева. " Сцени от един въодушевяващ живот " наблюдава цялата кариера на актрисата от първата до последната ѝ роля на театралната сцена, както и най-значимите облици, изиграни от Цветана Манева на огромния екран. Тя споделя за най-важните персони, белязали живота ѝ, за събитията, решенията, сбъднатите и несбъднати фантазии.

Филмът за Цветана Манева ще се излъчи по Българска национална телевизия 1 на 7 декември (сряда) от 21:00 ч. " Сцени от един въодушевяващ живот " е следващият завладяващ филм, който надареният Димитър Шарков прави за документалната поредност " Българска национална телевизия Представя ". Той има дълготраен опит като режисьор в Българска национална телевизия и е притежател е на доста интернационалните награди от телевизионни фестивали. Режисьор е на редица новогодишни стратегии, музикални постановки, ефирен спектакъл и документални филми. По лентата за Цветана Манева работи дружно с оператора Николай Илиев и монтажиста Васко Иванов.  

" Искам да благодаря на екипа на " Българска национална телевизия Представя " за този извънредно сполучлив сезон и да благодаря наЦветана Манева за доверието, тъй като знаем, че Българска национална телевизия в годините обратно е страж на образната памет за редица български митове, само че през днешния ден ние нямаме монопл върху историите на хората, нямаме единствения ключ, който отваря вратата към душата на всяка известна персона, която желаеме да покажем, по тази причина още един път благодаря на госпожа Манева, че ни позволи до своя свят. ", сподели Антон Андонов – член на Управителния съвет на Българска национална телевизия.

" Аз в действителност мисля, че " Българска национална телевизия Представя " е най-успешният план на Българска национална телевизия напоследък. Аз съм работил по доста филми от тази поредност, само че най-вълнуващ беше този с Цветана Манева. 63-та година Цветана Манева снимаше филм в Търново, в моя роден град и оттогава до в този момент аз съм влюбен в нея. " – показа режисьорът на кино лентата Димитър Шарков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР