На 2 декември към 6 часа сутринта на тел. 112

...
На 2 декември към 6 часа сутринта на тел. 112
Коментари Харесай

Мастити касоразбивачи спипани след бесен екшън и крупен обир в Асеновград СНИМКИ

На 2 декември към 6 часа сутринта на тел. 112 постъпил сигнал за отнети към 20 000 лв. от оборота на хранителен магазин в Асеновград. Незабавно на местопроизшествието са изпратени чиновници на районното ръководство и сътрудниците им от пловдивския отдел “Криминална полиция”.

При осъществения оглед екипите открили, че сумата е открадната от взломена каса, инсталирана в офис към комерсиалния обект, а в помещението причинителите са влезнали през прозорец благодарение на стълба.

Освен парите били отнети и записващо устройство и 20 стека цигари от разнообразни марки.


Веднага стартирали оперативно-издирвателните дейности, в границите на които бил осъществен и разбор на предоставени записи от камерите на Агенция пътна инфраструктура и бранша за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията.

Така криминалистите съумели да засекат автомобила на причинителите, а по обяд да задържат и самите тях. В полицейския арест са отведени 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години. И тримата са с богато престъпно минало и осъждани, известни за касоразбивания и взломни обири.



В хода на осъществените претърсвания са конфискувани маски, отвертки, щанги – вид „ кози крайник “, радиостанция, 15 хиляди лв. и други материални доказателства.
С разпореждане на Районна прокуратура – Асеновград мъжете са привлечени като обвинени, а мярката им за задържане е удължена за период до 72 часа
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР