На 2 август се навършва едно година от потопа в

...
На 2 август се навършва едно година от потопа в
Коментари Харесай

Кметът на Карлово година след потопа: Държавата досега е отпуснала 17 млн. лв. от необходимите 70 млн. лв.

На 2 август се навършва едно година от потопа в карловските села. Миналата година  най-силно пострадаха  Богдан, Каравелово и Слатина. Жителите им алармират, че помощите не са достигнали до всички наранени, коритото на река Стряма е непочистено и неукрепено и мостът, който свързва Слатина и Розино, не е възобновен.

Помощта за потърпевшите или липсва, или е минимална

„ Държавата до момента е отпуснала 16 млн. от нужните 70 млн. лева Ние извършихме всички процедури по планиране и избор на реализатори за всички 40 обекта разрушена инфраструктура. Както виждате от няколко месеца последователно започваме възобновяване на инфраструктурата, което ще продължи и през цялата последваща година, в случай че несъмнено имам поетапно нужното финансиране “, сподели пред bTV кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Общината е раздала съвсем 2 милиона дарения, които са стигали до всяко потърпевшо семейство, увери кметът на Карлово и даде обещание, че до началото на месец ноември мостът в село Каравелово ще бъде отначало построен.

От общината са безапелационни, че сега риск за хората няма

По думите на потърпевшите обаче и през днешния ден институциите не престават да си трансферират отговорността . А всичко, направено досега, е с помощта на анонимните герои – доброволците и донорите.

Работата на доброволците е била едвам 10%, а останалото било направено от страната и общината, твърди Кабаивонанов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР