На 2 април в Лондон ще се проведе най-мащабният кариерен

...
На 2 април в Лондон ще се проведе най-мащабният кариерен
Коментари Харесай

България може да привлече най-добрите таланти от емигрантската общност

На 2 април в Лондон ще се организира най-мащабният кариерен конгрес за българи на Острова – „ Кариера и живот – за какво в България? “. Негови уредници са създателите на платформата Bulgaria Wants You – Иван Христов и Андрей Арнаудов – а алегоричен хазаин е Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.

За мен е огромна чест и наслаждение да взема присъединяване в събитието, проведено от Bulgaria Wants You в Лондон. Според мен този конгрес е печеливш за всички, защото разрешава на България да притегли най-хубавите гении от емигрантската общественост, като в това време разрешава на българските експерти в чужбина да научат повече за опциите за кариера и живот, които се оферират сега в България “, разяснява принц Кирил пред платформата.

„ За последните 20 години, откогато съм в Лондон, имах опцията да се срещна с редица изключителни български експерти, мнозина от които биха се възползвали от опцията да се върнат в България, в случай че имаха атрактивна оферта за работа, само че тази връзка сред фирмите и хората не беше лесна до момента. Вярвам, че Bulgaria Wants You ще направи тази връзка доста по-достъпна “.

Bulgaria Wants You публично разгласи и имената на Димитър Бербатов и Димитър Маринов като свои лектори на събитието „ Кариера и живот – за какво в България? “.

„ Това са не просто двама от най-успелите българи през последните години, а двама мъже, които имат какво да ни кажат. Димитър Маринов, с изключение на първият български артист с Оскар, е една извънредно космополитна персона, за която няма граници, страни и часови зони. Той обикаля целия свят и съм му персонално признателен, че размести графика си с месеци напред, с цел да участва на събитието ни в Лондон. Колкото до Бербатов – самото му име приказва задоволително. Спортист, който респектира с достиженията и премиите си и в същото време с това в никакъв случай не изгуби България от сърцето си. Сигурен съм, че неговото завръщане на Острова ще бъде мощно прочувствено – както за публиката, по този начин и за него самия. Лично аз нямам самообладание да чуя неговите думи и реакцията на нашите сънародници в залата “, признава Андрей Арнаудов.

Кариерният конгрес на Острова ще бъде подсилен и от бизнеса, чиито представители ще описват за кариерните благоприятни условия в България и за свободните работни позиции в техните компании. Участие ще вземат най-отговорните работодатели в страната, чиито условия на труд и стопански тласъци са на европейско равнище. Събитието в постройката на Кралското географско сдружение е изцяло гратис и изисква регистрация на уеб страницата на платформата.

Economic.bg е медиен сътрудник на кариерното събитие.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР