На 2 април ще дадем старт на първата кампания за

...
На 2 април ще дадем старт на първата кампания за
Коментари Харесай

Стартира първата кампания за общоградско почистване на Пловдив

На 2 април ще дадем старт на първата акция за общоградско разчистване на цялата урбанизирана територия на Пловдив в един ден “, това съобщи зам.-кметът по екология Анести Тимчев на конференция във връзка старта на най-мащабната досега самодейност за разчистване на града.

Кампанията е под надпис „ Чисто зелено “, а задачата е да бъдат почистени някои от най нечистите градски елементи във всички региони на града, измежду които междублоковите пространства, тепетата и река,,Марица “.

Участие в конференцията взеха още изпълнителният шеф на клъстер „ Тракия икономическа зона “ – Пловдив Катя Стайкова, шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Веселин Козарев, зам.-директорът на Оперативна програма „ Чистота “ Николай Георгиев и шефът на Дирекция „ Екология и ръководство на отпадъците “ Вяра Колева.

„ Искаме да посрещнем пролетта с измит и хубав град, по тази причина акцент на тази акция ще бъде събирането на битовия боклук. Заедно с това ще бъде направено пречистване и на съществени зелени площи като концепцията е да обърнем внимание на територии, които се почистват по-рядко и не са в положително положение. Една от тези територии са междублоковите пространства в града “, разяснява Тимчев.

Кампанията „ Чисто зелено “ ще се организира на 2 април с начален час 10:30 ч. по едно и също време в 6-те региона на града. Всяка районна администрация е определила пунктове, на които искащите да се включат в самодейността ще получат чували и ръкавици, в това число и чували за разделно събиране, с цел да може отпадъкът да се сепарира Всеки пункт ще обгръща даден микрорайон, който жителите ще почистват. На всяка една от локациите чиновници на Община Пловдив/районните администрации ще спомагат на жителите и ще ги упътват за вярното събиране и изхвърляне на боклука.

Директорът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Веселин Козарев насочи апел към участниците в почистването за събиране на биоразградимия боклук, като листа и клони, в обособени чували от тези за битовия боклук, с цел да може той да бъде обработен вярно. Козарев и зам.-директорът на Оперативна програма „ Чистота “ Николай Георгиев увериха, че цялата налична техника на предприятията ще бъде разполагаем в деня на акцията.

За участниците, които ще се включат в акцията, е очакван и специфичен награден фонд. На всеки един от пунктовете ще бъдат ситуирани кутии/урни,в които жителите могат да пуснат листче с име и телефонен номер за присъединяване в лотария. В края на деня във всеки регион ще бъдат изтеглени печелившите. Участниците ще получат и рекламни платнени торбички с логото на акцията.

Наградният фонд се състои от дарове и парични ваучери като част от тях са обезпечени от най-големия сътрудник в акцията – „ Тракия икономическа зона “.

„ Фирмите в Тракия икономическа зона реагираха стремително бързо и драговолно одобриха концепцията за партньорство в акцията „ Чисто зелено “, показа изпълнителният шеф на клъстер „ ТИЗ “ Катя Стайкова.

Партньори в акцията са още спортната компания „ Декатлон “, които ще обезпечат по два парични ваучера във всеки регион, „ Михалково “, които ще дават бутилирана вода за участниците на всички местоположения, „ Кауфланд България “, водещият български производител на колела „ Макском “, корейската компания „ Ханон системс “, Либхер – Хаусгерете Марица, „ Био фреш “, които ще обезпечат за участниците дезинфекциращ гел за ръце, компанията водач за България в областта на вендинг и кафе решенията „ Брейктайм “, производителят на матраци „ ТЕД “, адвокатската адвокатска фирма „ Респект консулт “, АББ България, компаниите за оползотворяване на боклуци от опаковки „ Булекопак “ АД и „ Екопак “ АД, съдружие „ БГ бъди деен “, мол „ Пловдив Плаза “, Акваленд – Пловдив, „ Кривицки И Сие “ и „ Новиз “ АД.

Повече информация за акцията „ Чисто зелено “ можете да намерите на особено основаната Facebook страница:

Пълния лист с пунктовете за разпределяне на материали във всички региони вижте тук:

• Район „ Централен “:

1. Зелена повърхност с детска площадка – западно от ул. „ Загоре ” № 15 – № 17

2. Детска площадка – западно от ул. „ Генерал Данаил Николаев ” № 101- № 105

3. Детска площадка – източно от бул. „ Свобода ” № 33 – № 39

4. Парк – бул. „ Княгиня Мария Луиза ” ъгъла с бул. „ Източен ”

5. Зелена повърхност с детска площадка –южно от ул. „ Стадион ” № 28 – № 32

6. Градина „ Шуменска ” – заключена сред ул. „ Найчо Цанов ”, ул. „ Шаркьой ”, ул. „ Константин Величков ” и ул. „ Сан Стефано ”

7. Детска площадка западно от ул. „ Бузлуджа ” № 4 – № 6

8. Младежки рид – Детска железница

9. Хълм на освободителите (Бунарджик) – монумент „ Васил Левски ”

10. Данов рид (Сахат тепе) – площадка под Часовниковата кула

• Район „ Тракия “:

1. Парк „ Ротари “

2. Парк „ Кан Крум “

3. Парк 2019

4. Срещу бл.310

5. Новоизградена павирана алея в парк Лаута

• Район „ Южен “:

1. Парк „ Георги Кондолов “

2. Парк „ Райчо Кирков “

3. Парк „ Кронщат “

4. Парк „ Бели брези “

5. Кметство р. „ Южен “

6. Кв. „ Коматево “ – книжарницата

7. Ж.К. „ Южен лъх “ – магазин

• Район „ Северен “:

1. Парк на ъгъла сред ул. „ Милеви скали “ и ул. „ Барикадите “ /кв. „ Гагарин “;

2. Сградата на кметство „ Северен “;

3. Парк „ Моливчета “ до пешеходен мост;

4. Кв. „ Захарна фабрика “ – до м-н „ Мисота “, ул. „ Пантелей Генов “;

5. Парка на бул. „ Васил Априлов “ № 146, до ресторат „ Хитър Петър “

6. Зелената повърхност по бул. „ Марица – север “

• Район „ Западен “:

1. Междублоково пространство заключено в ул. „ Солунска “, ул. „ Юндола “ и ул. „ Царевец “;

2. Междублоково пространство заключено в Бул. „ Пещерско шосе “, ул. „ Юндола “ и ул. „ Белица “;

3. Междублоково пространство заключено в Бул. „ Пещерско шосе “ и Бул. „ Копривщица„ ;

4. Междублоково пространство заключено в Бул. „ Копривщица “, Бул. „ Свобода “ и Бул. „ Шести септември “

5. От Младежки център на Гребна база – Пловдив от двете страни на Зоологическата градина до „ Отрезвителя на Министерство на вътрешните работи “

• Район „ Източен “:

1. Ул. „ Радко Димитриев “ №9

2. Ул. „ Месемврия “ № 30

3. Ул. „ Босилек “-пазар

4. Административна постройка Район „ Източен “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР