На 2 април китайският председател Си Дзинпин проведе телефонен разговор

...
На 2 април китайският председател Си Дзинпин проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Байдън: САЩ не подкрепят „самостоятелността на Тайван“

На 2 април китайският ръководител Си Дзинпин организира телефонен диалог с американския президент Джо Байдън. Двамата събеседваха за китайско-американските връзки и въпросите от съвместен интерес.

Си Дзинпин уточни, че двете страни би трябвало да засилят разговора на основата на взаимното почитание, да ръководят разликите деликатно и да засилят интернационалната съгласуваност. Ако Съединени американски щати желаят да проведат взаимноизгодно съдействие и да споделят бонусите от китайското развиване, тогава китайска врата постоянно ще е отворена. Ако Съединени американски щати упорстват да подтиснат високотехнологичното развиване на Китай и да го лишат от законното му право на развиване, Китай няма да пренебрегва този акт без последвал отговор.

Си Дзинпин акцентира, че тайванският въпрос е първата алена линия в китайско-американските връзки и се надява Байдън да извърши своите думи за неподкрепяне на „ самостоятелността на Тайван “.

Байдън съобщи, че китайско-американските връзки са с най-дълбоко въздействие в света. Той сподели, че страната не търси „ Нова студена война “, смяна на китайския механизъм или опълчване на Китай посредством усилване на обединения. Вашингтон не поддържа „ самостоятелността на Тайван “ и няма предпочитание за спорове с Пекин. Съединени американски щати поддържат политиката на „ един Китай “, китайското развиване е потребно за света, Вашингтон не се стреми да задържа развиването на Китай или да се „ отдели “ от него.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19457Исторически алманах по математика, основан по концепция на Христо БотевАлтернативен Поглед41849Москва: Преди атентатаАлтернативен Поглед54679Русия- страната на злото или страната на свободатаАлтернативен Поглед69412Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед48296Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед549492Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед179142Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед137612Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед122760Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92666Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев18816Полетът на Георги Иванов - отвътре на тайните  Румен Петков

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР