На 19 юни в Пловдив детско-младежката формация на хор ,,Св.

...
На 19 юни в Пловдив детско-младежката формация на хор ,,Св.
Коментари Харесай

Русенските хорове „Св. Георги Победоносец“ и „Дунавски вълни“ с участие в Античния театър

На 19 юни в Пловдив детско-младежката групировка на хор,,Св. Георги Победоносец ” при Общинския юношески дом с диригент Мина Влайкова и пианист Божена Иванова и детски хор „ Дунавски талази “ към Общинския детски център за просвета и изкуство с диригент Весела Тодорова взеха присъединяване в величествен концерт-спектакъл на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Събитието е във връзка откриването на Международния фестивал,,Opera Open ” и за него способства партньорството сред управлението на фестивала и Българския хоров съюз с плана,,Детският хор на България ”, който е под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

Режисьор на концерта бе доцент Нина Найденова, шеф на Пловдивската опера и на фестивала. Под палката на маестро Славил Димитров 450 надарени артисти от 14 представителни детско-младежки хора на България дружно с Пловдивската филхармония, насочиха дружно и самостоятелно своите послания към човечеството за мир, съгласие, почитание, обич към живота, природата, хората и основателя.

Хор,,Св. Георги Победоносец ” извърши в самостоятелното показване емблематичната ария на актуалния композитор Джон Рутър „ Погледни светa/Look at the world “, a „ Дунавски талази “ се показа с осъществяване на Глория Део и „ Mary Lyn Lightfoot/Мери Лин Лайтфуут “.

На 28 юни от 18.30 ч. в зала Европа на Доходното здание следва годишният концерт на хор,,Св. Георги Победоносец ”, включващ творби от концертите през креативен сезон септември – юни 2022 година и обичайно изпращане на зрелостниците. През юли художественото управление на хора е в подготвеност за прослушване и приемане на нови хористи в ученическа възраст.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР